Show menu

Šaleški graščaki

ŠALEŠKI GRAŠČAKI – NAVIJAŠKA SKUPINA RK GORENJE VELENJE

Vsak dobro organiziran športni kolektiv ima pravo navijaško skupino. Oba pogoja sta v Velenju izpolnjena, zato lahko tu s ponosom zapišemo, da Šaleški graščaki že od leta 1994, torej debeli dve desetletji, držijo pesti, utrujajo glasilke in tolčejo po bobnih za RK Gorenje Velenje. In to ne samo v Rdeči dvorani ter drugje po Sloveniji, ampak tudi po celotni Evropi. Potovanja na tekme državnega prvenstva, pokalnega tekmovanja ter še posebej na dvoboje v evropskih pokalih so nekaj najlepšega, najbolj posebnega. Tu se skriva največji draž, v ritmu teh zgodb nam Šaleškim graščakom bije rumeno-črno srce.


PREDSEDNIKI ŠALEŠKIH GRAŠČAKOV SKOZI LETA

  • 1994 – Damjan Kajba (ustanovitelj).
  • 1995-2006 – Damijan Selan.
  • 2006-2013 – Sebastjan Anžič.
  • 2013-2015 – Miran Žager.
  • Od 2015 – Miha Slukan.

GOSTOVANJA – DRAŽ NAVIJAŠTVA

Ob mnogih druženjih se radi spominjamo dogodivščin iz Nemčije, Španije, Francije, Danske, Švice, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Poljske, najbrž bi lahko še kakšno dodali. Poti so zahtevne, dolge in naporne, noči neprespane, ampak nikdar nam ni žal za čas, ki ga žrtvujemo za naše »ose«. Predvsem zaradi tega, ker smo kljub generacijskim razlikam prava, velika družina. Ne manjka smeha, petja, raztegnjenih harmonik in strganih strun na kitarah. Z gostovanj se tako ob zmagah in porazih vračamo z nasmehom in lepimi spomini, saj smo povsod sprejeti izjemno lepo, v času obstoja naše navijaške skupine pa smo stkali številna prijateljstva in poznanstva širom naše dežele ter tudi prek celotne stare celine.

DRUŽENJE NAS ZBLIŽUJE

Poleg glasnega navijanja in spremljanja naših igralcev nas povezujejo tudi mnoga ostala druženja. Vsako koledarsko leto zaključimo z druženjem ob večerji, petju in plesu pozno v noč. Zaključki tekmovalne rokometne sezone se že tradicionalno končajo s celodnevnim piknikom in številnimi športnimi ter družabnimi igrami. Zimsko idilo izkoristimo za tradicionalen nočni pohod na Smrekovec, radi pa se odzovemo tudi povabilom na rokometne turnirje navijačev, na katerih smo dosegli že precej uspehov. Takšnih dogodkov v prihodnje načrtujemo še več, saj nam je jasno, da nas druženje zbližuje in le na tak način lahko tudi na tribunah delujemo veliko bolje oziroma kot pravi naš slogah: »Črno-rumeno kot eno«.

VELIKA ŽELJA: POVEČANJE ČLANSTVA

V prihodnosti si želimo še povečati število aktivnih članov, mnoge ugodnosti, ki nam jih omogoča RK Gorenje Velenje, so lepa popotnica za to. Želja je, da bi še bolj povezali našo navijaško skupino Šaleški graščaki, klub RK Gorenje Velenje in mesto Velenje ter njegove prebivalce. Vsi Velenjčani, ki imate radi rokomet, šport in mesto samo, ste vselej dobrodošli med nami. Vsak obiskovalec tekme, ki je pripravljen malo obremeniti svoje glasilke in dlani je lahko delček v mozaiku uspeha. Ali med nami na našem sektorju ali kje drugje v dvorani. Le na tak način lahko pomagamo fantom na igrišču, naredimo peklensko vzdušje in ohranimo Rdečo dvorano nepremagano. In nenazadnje je to tudi priložnost, da nekaj povrnemo mestu Velenje, v katerem smo zrasli in odrasli.    

Vse, ki bi si želeli postati člani navijaške skupine Šaleški graščaki, vljudno vabimo, da nam pišete na spodaj zapisan elektronski naslov ali nas pokličete na prav tako spodaj dodano telefonsko številko. Biti graščak v 21. stoletju, ni kar tako … :)


Srce bije za Gorenje Velenje!

KONTAKT

Miha Slukan

Miha Slukan

predsednik

E: grascaki@rk-gorenje.com
M: 041 604 223

Prijavi se na e-novice

Prijavi se