Show menu

Rdeča dvorana

NASLOV: 

Rdeča dvorana (Red Hall), Šaleška cesta 3, 3320 Velenje, Slovenija


KONTAKTNE ŠTEVILKE: 

+386 (0) 3 898 74 00

+386 (0) 51 627 280

E-MAIL:

info@srz-rdeca-dvorana.si

embed google map with embedgooglemap.net

Rdeča dvorana (ang. Red hall) je že od začetkov rokometa v Velenju domača dvorana rokometašev RK Gorenje Velenje, kjer ose gostijo vse svojo nasprotnike iz Slovenije, Evrope in širše.


Rdeča dvorana predstavlja največji pokriti vadbeni in prireditveni prostor  ter  enega centralnih športnih objektov mesta  Velenje. Dvorana dimenzij 66 x 66 metrov je bil zgrajena leta 1975, kot večnamenski objekt. V času svojega delovanja je  doživela nekaj rekonstrukcij in posodobitev, saj njena arhitekturna zasnova omogoča prilagajanje različnim programom.


Rdeča dvorana je locirana ob vstopu v mesto Velenje in predstavlja začetek zelenega rekreacijskega pasu, južno od centra mesta, ki je v neposredni bližini.

Notranjost dvorane je organizirana kot dvoetažna dvorana s spremljajočimi prostori na obodu dvorane (lokali: MAX club, Winner, Kompas, Gras Gruber, TIC, Mladinski center, ...). Glavni in servisni izhodi so locirani na več mestih na J, S in Z strani v pritličju in V na etaži. Na tem delu je dvorana naslonjena na breg in cesto.


Razporeditev
Pritličje: parter 1600 m2 s talno oblogo parket, izvlečne  tribune za 1000 obiskovalcev, plezalna stena, garderobe za športnike, sodnike in rekreativce, sanitarije, pisarniški, skladiščni in servisni prostori. 
Galerije: igrišča za badminton, tenis, namizni tenis, vadišče za golf, squash, mali dvorani za borilne veščine in aerobiko, manjši prostor za zimsko in kondicijsko vadbo ostalih športnikov, garderobe za igralce tenisa, squasha, aerobiko in borilne veščine ter skladiščni prostori.


Skupna tlorisna površina objekta, ki je namenjena športnim aktivnostim je 4.325 m2 in omogoča, da lahko v dvorani hkrati vadi 7 različnih vadbenih skupin v različnih športnih panogah.


Dvorana obratuje v obdobju med septembrom in majem po 16 ur na dan vse dni v tednu.


Uporabniki dvorane
Dopoldan: pouk športne vzgoje osnovne šole G. Šiliha in Šolskega centra Velenje ter VDC Ježek, treningi RK Gorenje Velenje, občasno NK Rudar, ŽNK Škale, ŠZV Velenje s programom šolskega športa ter rekreativci.


Popoldan: RK Gorenje Velenje, ŽRK Velenje, NTK Tempo Velenje, Judo klub Velenje, ŠTK Velenje, DI Velenje, DU Velenje, AK Velenje, SSK Velenje, KK Tiger, Sabljaški klub Rudolf Cvetko, ŠAO Velenje, ŠZV Velenje s programom šolskega športa, proste kapacitete  pa so na razpolago rekreativcem.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se