Show menu

Rokometni klub Gorenje Velenje in Kenan Pajt sporazumno prekinila sodelovanje

7. 12. 2023

Aktualni državni podprvak in desnokrilni igralec, ki je svoje prve rokometne korake naredil ravno v Rokometnem klubu Gorenje Velenje sta se odločila, da sporazumno prekineta sodelovanje. Kenan bo svojo rokometno pot od januarja nadaljeval pri RD LL Grosist Slovan.

26-letni Velenjčan je svojo rokometno zgodbo začel pisati pri mlajših selekcijah velenjskega rokometnega kluba. Prvič
je članski dres RK Gorenje Velenje oblekel v sezoni 2016/2017, in sicer na tekmi Pokala Slovenije.

V sezoni 2017/2018 je kot posojeni igralec prestopil v Slovenj Gradec in naslednji dve sezoni branil barve sosednjega kluba v 1.B državni rokometni ligi. Z ekipo je po odličnih predstavah v sezoni 2018/19 napredoval v 1.A državno rokometno ligo za moške in v dresu RK Slovenj Gradec v sezoni 2019/2020 prvič zaigral med elito.

Kenan se je med domače navijače vrnil pred začetkom sezone 2020/2021 in tri sezone in pol uspešno branil barve RK Gorenje Velenje. V tem času je z ekipo osvojil naslov državnih prvakov, naslov pokalnih prvakov in naslov superpokalnih prvakov Slovenije. V črno-rumenem dresu je Kenan zbral 133 nastopov in dosegel 440 zadetkov.

Še pred uradnim zaključkom jesenskega dela sezone se je mladi levičar preselil v Ljubljano, kjer bo na poziciji desnega krila okrepil ekipo RD LL Grosist Slovan. Rokometni klub Gorenje Velenje se Kenanu zahvaljuje za njegov doprinos v vseh teh letih in mu želi veliko sreče na njegovi rokometni poti.

Kenan Pajt, rokometaš RD LL Grosist Slovan
˝Z Velenjem smo se odločili za sporazumno prekinitev pogodbe na mojo pobudo. Začutil sem, da je čas, da zamenjam okolje v katerem treniram. V Velenju sem preživel lepe tri sezone, kjer sem se razvil tako na igralskem kot na osebnem področju. Najtežje se je bilo posloviti od soigralcev, saj smo se v tem času zelo povezali. Vesel in ponosen sem, da nam je v tem času z ekipo uspelo osvojiti vse tri pomembne lovorike. Ekipi želim veliko sreče in upam, da jim uspe doseči vse cilje, ki so si jih zastavili ter čim manj poškodb. Črno-rumena družina, hvala za vse!˝

Prijavi se na e-novice

Prijavi se