Show menu

Velenjčani motivirani odhajajo v Trebnje

16. 9. 2023

Prva moška rokometna liga nadaljuje s tekmami državnega prvenstva. Tekma med RK Gorenje Velenje in RK Trimo Trebnje, ki se bo odigrala v nedeljo, 17. septembra pa bo deležna največje pozornosti.

Obe ekipi sta v prvem krogu Lige NLB zabeležili zmago. Velenjčani so na domači tekmi slavili proti debitantu v 1. ligi, ekipi ŠRD Škofljica z rezultatom 30:24, Trebanjci pa so v dvorani Zlatorog na kolena spravili RK Celje Pivovarno Laško.

Rokometaši Trima iz Trebnja so sezono odprli s tekmo kvalifikacij za skupinski del Lige Evropa po skupnem rezultatu 57:58 v korist Brage, so se napredovanja v skupinski del drugega najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, veselili Portugalci. Kljub temu pa so varovanci Uroša Zormana ostali motivirani za državno prvenstvo. Že v prvem krogu so na težkem gostovanju slavili proti aktualnim državnim, Pokalnim in Superpokalnim prvakom Slovenije.

Lažjo pot do skupinskega dela evropske Lige so imele Ose, ki so se tam neposredno uvrstile z naslovom državnih podprvakov. Prva tekma jih čaka 17. oktobra v Rdeči dvorani.

Tekma 2. kroga Lige NLB bo na sporedu v nedeljo, 17. septembra ob 18.00 uri v Trebnjem. V neposrednem prenosu pa si jo boste lahko ogledali na Sportklubu.

Tilen Sokolič, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Tako kot na vsako se tudi na tekmo proti Trimu se dobro pripravljamo. Dobro treniramo, nekaj analiz smo si že ogledali, nekaj jih še bomo do nedeljske tekme. Namen je, da analiziramo in se pripravimo na njihove svetle točke in probamo izkoristiti njihove pomanjkljivost. V tekmo bomo vstopili borbeno in z željo po zmagi.˝

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Trimo je proti Celju odigral zelo dobro tekmo. Njihova nevarnost preti iz vseh pozicij. Imajo zelo kvalitetna krila, z Viščkom in Kotarjem na zunanji liniji igrajo zelo hitro, kot celota pa so zelo uigrani. Tako mi kot oni smo v prvem krogu slavili, oni proti Celju, mi proti Škofljici. V Trebnje odhajamo neobremenjeni z namenom, da damo svoj maksimum. Želim si, da prikažemo našo najboljšo igro in domov odidemo z dvema točkama.˝

2.krog Lige NLB, 17. september, 18.00 (ŠD Trebnje)
RK TRIMO TREBNJE : RK GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se