Show menu

Velenjčani z visokimi cilji vstopili v sezono 2023/2024

14. 9. 2023

Pred velikim derbijem proti Trimu, so pri velenjskemu Gorenju predstavili cilje in pričakovanja v novi sezoni. Kljub izzivom v prvih mesecih sezone 2023/2024 pa so v osjem gnezdu motivirani in optimistični.

Pri Rokometnem klubu Gorenje Velenje so letošnjo novinarsko konferenco izjemoma organizirali po prvem krogu Lige NLB in ne pred uradnim začetkom sezone, in sicer v četrtek 14. septembra. Termin je namenoma sovpadal z izredno skupščino kluba in derbijem v 2. krogu Lige NLB.

Uvodne besede so pripadle predsedniku kluba, Janezu Gamsu in novo izvoljenemu direktorju, Romanu Pungartniku.  Oba sta komentirala trenutno najbolj sveži novici na slovenski rokometni sceni in predstavila svoja pričakovanja v tej sezoni.

˝Pretekla sezona je bil iz organizacijsko-operativnega vidika specifična. Na začetku sezone je klub dobil novega direktorja, med sezono so se zgodile spremembe v upravnem odboru kluba in na predsedniškem mestu, tako, da David Miklavčič ni imel lahkega dela pri vodenju kluba. Vsi smo se navajali na nove vloge in kontinuitete nismo imeli. Sezona je bila iz tega smisla za nas zelo zahtevna. Na drugi strani pa sem zelo vesel in ponosen, da so rezultati tako članske ekipe kot tudi mlajših selekcij bili zelo dobri. Proti koncu pretekle sezone smo se zavedali, da se morajo zgoditi spremembe. Po koncu sezone sem tudi sam ponudil odstop s predsedniškega mesta, ampak smo nato v naslednjih dveh mesecih uredili zadeve, ki jih prej nismo. Zbrali smo se skupaj z generalnim sponzorjem in Mestno občino Velenje in postavili temelje za nadaljnje delo. V prihodnost gledamo ambiciozno in optimistično in se nadejamo, da bo RK Gorenje Velenje od tu naprej samo še rasel.˝ je predsednik kluba Janez Gams spodbudno odprl novinarsko konferenco. 

Rokometni klub Gorenje Velenje je v torek dobil tudi novega direktorja kluba. Davida Miklavčiča je zamenjal rokometni strokovnjak Roman Pungartnik. ˝David je bil v pretekli sezoni zaradi vseh prej naštetih razlogov zelo obremenjen. Videl je, da mu vodenje kluba vzame veliko energije. Kot upravni odbor smo videli, da je potrebno spremembe vnesti tudi na tem mestu in vpeljati nov svež veter. Z Romanom smo opravili dva pogovora, kar pomeni, da smo hitro našli skupno nit. Prepričala me je velika motivacija s strani Romana za delo. Imava podobno mnenje glede trenutnega stanja kluba in možnim razvojem kluba. Ob vseh njegovih izkušnjah tako iz njegove igralske kariere, ki je res impresivna kakor tudi iz vodstvenih izkušenj ne dvomim, da bo svojo novo vlogo opravljal odlično. Delo direktorja kluba ni lahko, potreben je širok spekter znanja tako na kot izven igrišča. Vesel sem, da smo uspeli doseči dogovor z Romanom in veselim se dela v tej sezoni.˝ je novo izvoljenega direktorja komentiral Janez Gams.

Roman Pungartnikje legenda slovenskega rokometa, ki se je ob koncu igralske kariere preizkusil tudi na vodstvenih položajih. ˝Pred samim dogovorom smo opravili kar nekaj razgovorov s predsednikom, trenerjem, člani upravnega odbora in tudi Mestno občino Velenje in zelo spodbudno se mi zdi, da imajo vsi ti ljudje povezavo z rokometom in rokometnim igriščem in razumejo dinamiko tega športa. Že takrat sem videl, da lahko najdemo skupen jezik in po tem moja odločitev ni bila težka. Okvirno sliko sem dobil iz pogovorov, sedaj si želim dobiti širšo sliko samega dogajanja v klubu. V ponedeljek začnemo tudi z operativnim delom v pisarni, ter z vsemi ostalimi nalogami, ki nas čakajo.˝ je dejal Roman Pungartnik.

Pred začetkom sezone so se spremembe zgodile tudi na sedežu Rokometne zveze Slovenije. Mesto vodje ligaških tekmovanj je postal Miha Pantelič. Novi direktor RK Gorenje Velenje vidi priložnost za izboljšanje stanja slovenskega rokometa tudi v tem. ˝Kljub temu, da situacija v Sloveniji ni rožnata in rokomet trenutno ni toliko aktualen kot ostali športi, vidim svetlo točko v tem, da se spremembe dogajajo tudi pri Rokometni zvezi Slovenije. Verjamem, da se lahko stanje skupaj z novim vodjem tekmovanja, Miho Panteličem izboljša in bo liga bolj atraktivna. Z atraktivno ligo bodo tudi igralci željni ostati doma.˝

Članska ekipa RK Gorenje Velenje se je prvič v tej sezoni zbrala 27. avgusta in začela s pripravami na novo sezono. V pripravljenem obdobju so ose odigrale kar nekaj tekem proti udeležencem lige prvakov, Kielu, Pick Szegedu in Magdeburgu.

˝Za nami je zelo turbulentno pripravljalno obdobje. Sredi priprav sta nas zapustila Tajnik in Kovačić, slab teden pred začetkom sezone se nam je pridružil Goti, zaradi poškodbe pa smo nekaj dni pred tekmo ostali brez Verdineka. Kljub temu pa menim, da smo v tem mesecu in pol opravili dobro delo in v sezono vstopamo motivirani.˝ Je kadrovske spremembe znotraj ekipe komentiral glavni trener črno-rumenih. ˝Prednost ekip s katerimi smo igrali v pripravljalnem obdobju in bodo letos moči merili v Ligi Prvakov sta predvsem izkušenost in fizična moč. Tehnično in tekalno smo jim lahko parirali skozi vse tekme.˝ je Zoran Jovičićkomentiral še pripravljalne tekme.

Pred sezono sta se od kluba poslovila Timotej Grmšek in Martin Hebar. V času priprav pa sta ekipo zapustila še motor ekipe Domen Tajnik in David Kovačič, ki je nenadoma zaključil kariero. V osje gnezdo je slab teden pred uradnim začetkom sezone prišel Goti Maričić in ekipo okrepil na mestu levega krila.  

˝Odhodi in prihodi so sestavni del rokometa, kljub temu pa nam ni vseeno, da sta nas zapustila dva pomembna člena. Zamenjavo smo našli z rotacijo igralcev znotraj ekipe in s prihodom Gotija, tako, da večjih sprememb pri nas ni. Cilji, želje in pričakovanja ostajajo isti kot pred začetkom priprav. Goti se je v našo ekipo zelo vklopil, menim, da je izjemno kvaliteten in, da bo izkoristil priložnosti, ki mu bo dana. Mi smo prvenstvo odprli motivirani in tako bomo tudi nadaljevali.˝ je odhod Tajnika in Kovačiča komentiral kapetan Emir Taletović.

Velenjčani so pretekli vikend, v 1. krogu Lige NLB, slavili proti ekipi ŠRD Škofljica z rezultatom 30:24. Zmage na prvi tekmi državnega prvenstva se je veselil tudi nedeljski nasprotnik Velenjčanov, ekipa Trima, ki je v dvorani Zlatorog na kolena spravila aktualne državne, pokalne in Superpokalne prvake Slovenije.

˝Mi se na vsako tekmo pripravljamo na isti način. S Trebnjem nimamo večjih skrivnosti, poznamo se že od lani in poznamo njihov stil igre. Mi se na tekmo odpravljamo neobremenjeni, Trimo je po zmagi nad Ciljem zagotovo poln elana, zato je naša naloga, da v tekmo vstopimo maksimalno.˝ je ekipo Trima analiziral trener Zoran Jovičić.

Kvalitete nasprotnikov se zaveda tudi kapetan Taletović ˝Tekmo smo si že ogledali. Trimo je odigral zelo dobro tekmo. Njihova nevarnost preti iz vseh pozicij. Imajo zelo kvalitetna krila, z Viščkom in Kotarjem na zunanji liniji igrajo zelo hitro, kot celota pa so zelo uigrani. Tako mi kot oni smo v prvem krogu slavili, oni proti Celju, mi proti Škofljici.˝ tako kot Zoran si tudi Emir želi, da ekipa na tekmo vstopi neobremenjeno in z željo po zmagi ˝V Trebnje odhajamo neobremenjeni z namenom, da damo svoj maksimum. Želim si, da prikažemo našo najboljšo igro in domov odidemo z dvema točkama.˝

˝Tako kot na vsako se tudi na tekmo proti Trimu se dobro pripravljamo. Dobro treniramo, nekaj analiz smo si že ogledali, nekaj jih še bomo do nedeljske tekme. Namen je, da analiziramo in se pripravimo na njihove svetle točke in probamo izkoristiti njihove pomanjkljivost. V tekmo bomo vstopili borbeno in z željo po zmagi.˝
je priprave na nedeljski derbi komentiral Tilen Sokolič in dodal ˝Ni pa Trimo edina ekipa, na katero se moramo maksimalno pripraviti. Glede na rezultate po prvem krogu bo sezona zelo zanimiva. Celje in Trimo sta favorita za prvaka, Krka je že lani dokazala, da si želi priti med najboljše, Ribnica je vedno neugoden nasprotnik, verjamem, da bo vsako gostovanje v državnem prvenstvu težko.˝

Poleg državnega prvenstva bo ekipa Gorenja Velenja aktivna tudi na evropskih tleh. Po prvem krogu kvalifikacij so skupine jasne in Velenjčani se bodo poleg španske Cuence in švedskega Sävehofa pomerili s švicarskim Winterthurom.

˝Na prvo žogo bi lahko rekli, da ekipe v naši skupini niso atraktivne. Na drugi strani pa se vsi zavedamo kvaliteto španskega in švedskega rokometa. Nisem še analiziral tekmecev v Ligi Evropa, saj je trenutni fokus na državnem prvenstvu. Zagotovo pa bomo vse ekipe dobro analizirali se na njih dobro pripravili in se borili za napredovanje.˝ je žreb skupin Lige Evropa komentiral Zoran Jovičić.

Ritem tekem od oktobra do decembra bo izjemen, najbolj bosta spet izpostavljena dva najboljša slovenska kluba Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško. Naporen ritem tekem je za oba kluba stalnica in večina igralcev že ima izkušnje s pogostimi potovanji.

˝Želje in cilji so visoki tako v državnem prvenstvu kot tudi v Evropi. Vračanje domov iz evropskega gostovanja bo težko, ampak večina od nas je to že v preteklih sezonah izkusila. Lahko rečemo, da imamo izkušnje tudi na tem področju.˝ je razpored tekem komentiral Tilen Sokolič. Z njim se je strinjal tudi kapetan, ki meni, da ima ekipa z igranjem v drugem najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju izkušnje in bo v skupinski del vstopila neobremenjeno. ˝Večina igralcev iz leta v leto igra tudi na evropskih tleh, tako, da nekaj izkušenj zagotovo imamo. Tudi v Evropsko ligo vstopamo neobremenjeni. Skupina v kateri igramo je zanimiva, mi bomo zagotovo na vsaki tekmi dali vse od sebe in iskali napredovanje v naslednji krog tekmovanja.˝ dodaja Emir Taletović.

Velenjčane čaka v nedeljo tekma kroga proti Trimu iz Trebnjega. Tekmo si boste lahko ob 18.00 uri v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu. V naslednjem krogu pa bodo velenjske ose v domači Rdeči dvorani gostile RK Sviš Ivančna Gorica. Prijavi se na e-novice

Prijavi se