Show menu

Osice odlične na turnirju v Sarajevu

13. 9. 2023

Mladi rokometaši Gorenja Velenja so med 8. in 10. septembrom sodelovali na turnirju »Više od igre« v Sarajevu in po odličnih predstavah zasedli najvišja mesta.

Mlajše selekcije Rokometnega kluba Gorenje Velenje so pretekli vikend nastopile na turnirju ˝Više od igre˝, ki se tradicionalno odvija v Sarajevu. Osice so se na pot proti Sarajevu odpravile v četrtek zvečer in v glavno mesto Bosne in Hercegovine prispele v petek dopoldan. Na tridnevnem turnirju v Sarajevu so nastopile tri selekcije RK Gorenje Velenje, in sicer dečki letnik 2010/2011, dečki letnik 2008/2009 ter kadeti.

Po odlični sezoni 2022/2023, kjer so mladi velenjski rokometaši zasedli najvišja mesta v državnem prvenstvu, so tudi pred začetkom nove sezone dokazali, da je velenjska šola rokometa med boljšimi tudi v širši regiji. Iz Sarajeva so se osice vrnile z dvema zlatima medaljama in enim petim mestom.

Kadeti so v finalu, z rezultatom 28:27 slavili proti ekipi Partizana, dečki letnik 2010/2011 so na zadnji tekmi premagali vrstnike iz Lovčena z rezultatom 15:14 in se veselili 1. mesta, dečki letnik 2008/2009 pa so na tekmi za 5. mesto slavili proti RK Čelik s končnim rezultatom 27:24 .

Zadnji dan so organizatorji izbrali najboljše posameznike turnirja, med katere so uvrstili tudi štiri osice. Taj Rebecje bil izbran za najboljšega igralca pri dečkih letnik 2010/2011, v isti starostni kategoriji je bil za najboljšega strelca izbran Benjamin Ajšić. Najboljšega strelca so imeli Velenjčani tudi pri dečkih letnih 2008/2009, kjer si je laskavi naslov priboril Anis Zukić. Vanja Dragić pa je bil izbran za igralca turnirja v kategoriji kadetov.

Dobri rezultati na turnirju v Sarajevu so lepa popotnica za novo sezono, ki jo bodo nekatere selekcije odprle v nedeljo, 17. septembra s prvimi tekmami državnega prvenstva. Tudi v tej sezoni boste lahko vse domače tekme mlajših selekcij, v neposrednem prenosu spremljali na facebook strani Rokometnega kluba Gorenje Velenje, gibanje rezultata pa na uradni strani Rokometne zveze Slovenije.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se