Show menu

Zmaga na prvi pripravljalni tekmi

3. 8. 2023
Rokometaši Gorenja Velenja so po prvem tednu priprav na novo sezono odigrali tudi prvo pripravljalno tekmo. V Rdeči dvorani jim je nasproti stala reprezentanca Kuvajta, ki ni mogla slediti tempa razpoloženih os. 

Velenjčani so se prvič v tej sezoni zbrali v četrtek, 27. julija in začeli s pripravami na sezono 2023/2024. Po tednu kondicijskih in taktičnih treningov, je varovance Zorana Jovičića, v domači dvorani čakala prva rokometna preizušnja. Zanimiv razpored pripravljalnih tekem v mesecu avgustu, so ose odprle s tekmo proti reprezentanci Kuvajta. 

Črno-rumeni so v tekmo vstopili zadržano. Kljub dobro izvedenim akcijam, jim do lahkih zadetkov v uvodnih minutah ni uspelo priti. Razpoloženi gostujoči vratar je do prve četrtine tekme zbral devet obramb, semafor pa je prikazoval zgolj tri zadetke prednosti za domačine (8:5). Po prvi minuti odmora, ki jo je v 15. minuti zahteval trener Kuvajta, pa so Velenjčani tok igre obrnili v svojo korist. Z borbeno obrambo, hitrimi protinapadi in lahkimi zadetki so ose do konca prvega polčasa prednost povišale na deset zadetkov. 

Tudi v drugem polčasu so rokometaši Gorenja Velenja držali visok ritem igre. Prednost so iz minute v minuto višali in deset minut pred koncem tekme prednost povečali na petnajst zadetkov. Po šesdesetih minutah tekme je bil končni rezultat 38:20. Najboljši strelec pri domačih je bil Urban Pipp s sedmimi zadetki, s petimi pa mu je sledil Kenan Pajt. Razpoložen vratarski dvojec je skupaj zbral osemnajst obramb. 

Naslednji teden se bodo varovanci Zorana Jovičića pomerili z ekipama, ki bosta v tej sezoni moči merili v Ligi prvakov. Teden bodo v Grazu odprli s tekmo proti ekipi Kiela, v četrtek pa jih na Rogli čaka še tekma proti Szegedu. 

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje 
˝V prvem tednu priprav nismo bili fokusirani na treninge z žogo, ampak današnja tekma je bila več kot dobrodošla. Dobro smo se raztekli, zarotirali vse igralce, ponovili nekaj stvari, sedaj pa nadaljujemo v tem ritmu.˝

Pripravljalna tekma, 3. avgust, 18.30 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : REPREZENTANCA KUVAJTA 38:20 (18:8)
RK GORENJE VELENJE: Skok (8 obramb), Verboten, Taletović (10 obramb), Haseljić, Pipp (7), Pajt (5), Tajnik (1), Drobež (2), Kovačič (4), Velić (4), Sokolič (2), Verdinek (2), Šiško (3), Jovičić (4), Mlivić (2), Predović (2) 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se