Show menu

Velenjčani z zmago do naslova državnih podprvakov

27. 5. 2023
Rokometaši Gorenja Velenja so na zadnji tekmi sezone slavili z rezultatom 36:24 in se na koncu veselili naslova državnih podprvakov. 

Pred začetkom zadnje tekme je direktor Rokometnega kluba Gorenje Velenje simbolično darilo podaril Timoteju Grmšku in Martinu Hebarju, ki po tej sezoni zapuščata osje gnezdo. Timotej se od RK Gorenje Velenje poslavlja po šestih sezonah. Timi je v naš klub prišel pred sezono 2017/2018 in najprej zaigral za našo mladinsko ekipo. V šestih sezonah je za člansko ekipo zbral 157 nastopov in dosegel 279 zadetkov. Martin se je velenjskim osam pridružil pred začetkom letošnje sezone. V velenjskem dresu je odigral 25 tekem in dosegel 15 zadetkov.

Velenjčani so v zadnjo tekmo vstopili motivirani, saj jim zmaga prinaša drugo mesto v Ligi NLB. Vse do petnajste minute tekme sta ekipi na igrišču bili izenačeni. S serijo 4:0 so črno rumeni v triindvajseti minuti po zadetku Eneja Slatineka Jovičića povedli za šest. Visoko prednost so Velenjčani držali vse do konca polčasa. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 18:13.

V drugem polčasu so domačini prednost iz minute v minuto višali. Velenjske ose so na koncu tekme slavile z rezultatom 36:24 in zabeležile novo zmago v Ligi NLB. Varovanci Zorana Jovičića se s petinštiridesetimi točkami veselijo naslova državnih podprvakov. 

Šest zadetkov sta na zadnji tekmi prispevala Timotej Grmšek, ki je bil izbran za igralca tekmi in Tilen Sokolič. Pri gostih je mrežo domačinov petkrat zatresel Marko Marojević.

Timotej Grmšek, rokometaš RK Gorenje Velenje 
˝Veseli smo današnje zmage. Tekma je bila za mene še posebej čustvena. V Velenju sem preživel šest lepih sezon, v katerih smo imeli vzpone in padce. Na koncu štejejo lepi trenutki, ki jih je bilo bistveno več kot slabših. Rad bi se zahvalil vsem v klubu za ponujeno priložnost.˝

Aleksander Polak, trener RK Sviš Ivančna Gorica
˝Mi smo v Velenje prišli z miselnostjo, da želimo predvsem, da vsi igralci ostanejo celi. Minutažo smo razdelili med vse igralce. Eni so to izkoristili bolj, drugi manj. Zaslužena zmaga Velenja za kar jim iskreno čestita. Prav tako jim čestitam za naslov državnih podprvakov. Mi smo z izkupičkom sezone zelo zadovoljni in veselimo se počitnic.˝

26. krog Lige NLB, 27. maj, 18.30 (Rdeča dvorana, Velenje)
Sodnika: Teršek Mirsn, Aljoša Žibret

RK GORENJE VELENJE : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 36:24 (18:13)
RK GORENJE VELENJE: Skok (5 obramb), Verboten (2 obrambi), Taletović (3 obrambe), Tajnik (2), Pipp (4), Pajt (2), Drobež (1), Kovačič (4), Mlivić M. (1), Sokolič (6), Verdinek (3), Šiško (3), Grmšek (6), Jovičić (3), Predović (1), hriberšek
RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Komar (3 obrambe), Glavan (3 obrambe), Cirar (3), Justin (1), Abramović (1), Kolarič, Zavodnik (3), Tekavčič (3), Omahen (1), Kutnar (1), Pirnat (3), Marojević (5), Sašek, Bradač (1), Kompare, Košir (2)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (2/2), RK Sviš Ivančna Gorica (4/5)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se