Show menu

Črno-rumeni zanesljivi v Dobovi

22. 4. 2023
Rokometaši Gorenja Velenja so v 23. krogu Lige NLB gostovali pri Rokometnem klubu Dobova. Po zadržanem uvodu in dobri končnici so se zmage z rezultatom 36:28 veselili Velenjčani. 

Favorizirani Velenjčani so tekmo odprli zadržano. Po izenačenih uvodnih minutah, so črno-rumeni prvo večjo prednost dosegli v dvajseti minuti, ko so po zadetku Davida Kovačiča povedli za štiri (7:11). Do konca prvega polčasa so domačini z razpoloženim Grudnikom med vratnicama, zaostanek uspeli zmanjšati na tri. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 14:17. 

V drugi polčas so ose vstopile nezbrano. Po tretji dvominutni kazni Jerneja Drobeža so rokometaši Gorenja Velenja v 33. minuti ostali brez pomembnega člena v obrambi. Domačini so nezbrane minute gostov izkoristili in v devetintrideseti minuti po zadetku Željka Šukića rezultat izenačili na 19:19. Varovanci Zorana Jovičića presenečenja v Dobovi niso dovolili. David Kovačič je trinajst minut pred koncem tekme izenačil najvišjo prednost (+4), nato pa so ose prednost iz minute v minuto višale. Končni rezultat (28:36) je z zadetkom v zadnji sekundi postavil Tarik Mlivić in Velenjčani so se veselili nove zmage v državnem prvenstvu.  

Pri gostih je bil strelsko najbolj razpoložen Peter Šiško, ki je dosegel šest zadetkov, po pet pa sta jih prispevala Urban Pipp in Timotej Grmšek.  

Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje
¨Vedeli smo, da nas danes čaka težka tekma. Dobova se bori za obsstanek, zato se na vsaki tekmi borijo za točke. Tekmo smo začeli dobro, vendar smo v začetku drugega polčasa popustili, kar je domača ekipa izkoristila in se nam približala. Zadnjih petnajst minut smo stisnili v obrambi in si s pomočjo hitrih protinapadov priborili varno prednost. Na koncu smo zasluženo slavili in se domov vračamo z novima točkama.˝

Triindvajsetem krogu Lige NLB sledi reprezentančni premor. Slovenska moška izbrana vrsta se bo zbrala jutri, 23. aprila in začela z zadnjim sklopom priprav na kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Vabilo na akcijo so prejele tudi tri ose, Jernej Drobež, Peter Šiško in Timotej Grmšek. Priprave bodo varovanci Uroša Zormana zaključili v Velenju s tekmo proti Kosovu. Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih mojekarte.si (Celotna ponudba - RK Gorenje (mojekarte.si)), bencinskih servisih Petrol in OMV, v trgovini Hummel in pred tekmo na blagajni Rdeče dvorane. 

23. krog Lige NLB, 22. april, 19.00 (ŠD Dobova), 120 gledalcev
Sodnika: Žan Pukšič, Miha Satler

RK DOBOVA : RK GORENJE VELENJE 28:36 (14:17)
RK DOBOVA:
 Grudnik (8 obramb), Mlakar J. (2 obrambi), Bogovič (4), Glogovšek, Dizdar, Luzar, Pintar (8), Šukić (3), Latković, Mladković (2), Mlakar K. (1), Ferenčak (5), Kozolić, Tajnik, Grobelnik, Nešić (5)
RK GORENJE VELENJE: Skok (2 obrambi), Taletović (4 obrambe), Tajnik (3), Pipp (5), Pajt (3), Hebar, Drobež (1), Kovačič (2), Sokolič (1), Verdinek (4), Šiško (6), Grmšek (5), Jovičić (2), Mlivić (1), Predović (3), Hriberšek
Sedemmetrovke: RK Dobova (1/1), RK Gorenje Velenje (1/3)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se