Show menu

Izjemen drugi polčas Velenjčane popeljal do zmage

7. 4. 2023
Po zadržanem prvem polčasu, so rokometaši Gorenja Velenja v drugem delu tekme naredili pomembno razliko in na koncu slavili z rezultatom 29:25.

Velenjčani so se v 21. krogu Lige NLB odpravili na gostovanje v Koper. Koprčani, ki trenutno zasedajo sedmo mesto na lestvici državnega prvenstva so že v uvodnih minutah pokazali, da bodo trd oreh. Tekmo so favorizirani Velenjčani dobro odprli, hitro so po zadetku Eneja Slatineka Jovičića povedli za dva, a večje prednosti jim ni uspelo narediti. Domačini so v enaindvajseti minuti tekmo obrnili v svojo korist in po zadetku Andraža Keteja povedli z minimalno prednostjo (10:9). Ose so nekaj minut za tem rezultat izenačile in tri minute pred koncem polčasa povedle. Izenačen prvi polčas se je končal z rezultatom 13:13. 

V drugem polčasu so črno-rumeni pokazali drugi obraz in že v 35. minuti izenačili najvišjo prednost (+2) na tekmi. S čvrsto obrambo, iznajdljivimi napadi in dobro realizacijo, so varovanci Zorana Jovičića prednost iz minute v minuto višali. Domen Tajnik je sedem minut pred koncem tekme, s svojim prvim zadetkom, ekipo popeljal do vodstva s petimi zadetki. Po odličnem drugem polčasu so se zmage in novih točk veselili rokometaši Gorenja Velenja. 

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil z desetimi zadetki Tilen Sokolič, ki je bil izbran za igralca tekme. Deset zadetkov pa je za domačo ekipo dosegel Tilen Poklar.

Pred osami so le trije dnevi počitka, saj jih nova tekma v državnem prvenstvu čaka v torek, 11. aprila proti RK Jeruzalem Ormož. 

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Za nami je težka tekma, kot vse v Kopru. Takšno tekmo smo tudi pričakovali, dobro smo se pripravili, Koper je odigral na visokem nivoju. Zasluženo zmago smo si s trdo igro danes prigarali. Svoji ekipi čestitam za prikazano, Kopru pa želim vse dobro v nadaljevanju sezone.˝

David Kovačič, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Na začetku smo odigrali malo zmedeno, kar je privedlo o izenačenega prvega polčasa. V Kopru je vedno težko igrati, zato smo morali vseh šestdeset minut garati. Na koncu smo stisnali v obrambi, kar se nam je obrestovalo tako, da smo lahko dosegali hitre zadetke. Koper velja za zelo dobro ekipo, ki mogoče rezultatsko tega v tej sezoni ne kažejo, ampak dokazujejo, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi ekipami.˝

21. krog Lige NLB, 7. april, 18.00 (Arena Bonifika, Koper)
Sodnika: Rok Krt, Vili Knez 

RD KOPER : RK GORENJE VELENJE 25:29 (13:13)
RD KOPER:
Jelovčan, Đurica (8 obramb), Morato, Žagar (4), Poklar (10), Konjevič, Bekrić (2), Beganović, Vujović (1), Zugan (2), Marić (2), Kete (1), Breznikar, Bratkovič (3)
RK GORENJE VELENJE: Skok (1 obramba), Taletović (8 obramb), Tajnik (1), Pipp (4), Pajt (2), Hebar, Drobež (2), Kovačič, Sokolič (10), Verdinek (1), Šiško (3), Grmšek (3), Jovičić (3), Mlivić, Predović, Hriberšek 
Sedemmetrovke: RD Koper (5/6), RK Gorenje Velenje (5/5)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se