Show menu

Ose iz Krškega z novima točkama

1. 4. 2023
Rokometaši Gorenja Velenja so v 20. krogu Lige NLB gostovali pri ekipi RK Krško. Po šestdesetih minutah so se zmage z rezultatom 32:25 veselili črno-rumeni. 

Velenjčani so se na gostovanje v Krško odpravili kot favoriti tekme. Od prve minute so ose vodile in s tem narekovale tempo. Prvo večjo prednost so gostje dosegli v enaindvajseti minuti, ko so po zadetku Eneja Slatineka Jovičića povedli za pet. Z zadetkom s črte sedmih metrov so rokometaši Krškega prednost v zadnji sekundi prvega polčasa zmanjšali na štiri. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 15:19. 

Tudi v drugem polčasu so prevlado na igrišču imeli rokometaši Gorenja Velenja, ki so prednost iz minute v minuto višali. Razpoloženi Jovičić je deset minut pred koncem tekme prednost svoje ekipe povišal na deset. Velenjčani so se po šestdesetih minutah tekme z rezultatom 25:32 veselili nove zmage.

Najboljši strelec tekme je bil z desetimi zadetki Enej Slatinek Jovičić. Po domačinih je bil strelsko najbolj razpoložen Alan Javor s šestimi zadetki. 

Enej Slatinek Jovičić, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Za nami je druga tekma v štirih dneh. Na neugodno ekipo iz Krškega smo se dobro pripravili, ter s hitro igro in čvrsto obrambo prišli do zaslužene zmage. Z glavami smo že pri naslednji tekmi, saj nas čaka težko gostovanje v Kopru.˝

Tudi naslednjo tekmo v državnem prvenstvu bodo varovanci Zorana Jovičića odigrali v gosteh. V 21. krogu Lige NLB jih bo na domačem igrišču pričakala ekipa RD Koper. 

20. krog Lige NLB, 1. april, 19.00 (Dvorana ŠC Krško), 200 gledalcev 
Sodnika: Dušan Deržak, Franc Lesar
RK KRŠKO : RK GORENJE VELENJE 25:32 (15:19)
RK KRŠKO: Logar, Žitković (12 obramb), Škafar (3), Sintič (1), Romih (4), Javor (6), Košir (2), Novak (3), Švalj (3), Šibanc (1), Dragan (2)
RK GORENJE VELENJE: Skok, Verboten (2 obrambi), Taletović (17 obramb), Tajnik, Pipp (5), Pajt (2), Drobež (1), Sokolič (1), Verdinek (1), Šiško (3), Grmšek (4), Jovičić (10), Mlivić (3), Predović (1), Hriberšek (1) 
Sedemmetovke: RK Krško (5/6), RK Gorenje Velenje (2/2)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se