Show menu

Rokometaši Gorenja Velenja do novih točk v Ligi NLB

29. 3. 2023
Rokometaši Gorenja Velenja so po izjemni borbi vseh šesdeset minut proti MRK Krka na koncu tekme slavili z rezultatom 30:27 in zabeležili novi dve točki v Ligi NLB.

Po treh zaporednih porazih so Velenjčani v Novo Mesto prišli zelo motivirani. Že uvodne minute tekme so pokazale, da bodo ose držale visok ritem tekme. S čvrsto obrambo, hitrimi protinapadi in lahkimi zadetki so varovanci Zorana Jovičića vse do 25. minute držali prevlado na igrišču. Ko je Enej Slatinek Jovičić s svojim tretjim zaporednim zadetkom prednost povečal na šest, pa je kazalo, da bodo Velenjčani prednost samo še višali. Pet minut pred koncem polčasa je igra črno-rumenih padla. Nezbranost v napadu, so rokometaši Krke kaznovali z lahkimi zadetki in po seriji 5:1, zaostanek zmanjšali na dva. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 15:17.

V prvih petih minutah drugega polčasa so domačini rezultat izenačili, minuto za tem pa z zadetkom Uroša Knavsa prvič na tekmi povedli za zadetek. Novomeščani so na krilih vratarja Blaževiča izenačen rezultat uspeli držati vse do 56. minute. Po zadetkih Tilna Sokoliča in Eneja Jovičića v oseminpetdeseti minuti, pa so ose tehnico prevesile v svojo korist in presenečenja v dvorani Marof nismo videli. Velenjčani so na koncu tekme slavili z rezultatom 30:27.

Najbolj strelsko razpoložen je bil Tilen Sokolič, ki je mrežo nasprotnikov zatresel dvanajstkrat. S šestimi mu je sledil Enej Slatinek Jovičić, pet pa jih je dosegel Domen Tajnik. 

Tilen Sokolič, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Vedeli smo kaj nas čaka v Novem Mestu, zahtevna tekma in dober nasprotnik. Mi se po slabših rezultatih pobiramo in smo to zmago potrebovali. Dali smo vse od sebe in se borili vseh šestdeset minut ter na koncu slavili.˝

Varovanci Zorana Jovičića ne bodo dolgo počivali, saj jih nova tekma državnega prvenstva čaka v soboto, 1. aprila v Krškem. 

18. krog Lige NLB, 29. marec, 18.00 (ŠD Marof, Novo Mesto)
Sodnika: Mirko Palačković, Ozredn Backović

MRK KRKA : RK GORENJE VELENJE 27:30 (15:17)
MRK KRKA:
Rauh, Blaževič, Bradeško (1), Avsec (3), Majstorović (5), Grojzdek, Knavs (2), Vukić (2), Stanojević (8), Rašo (1), Nosan, Brajer, Kukman (4), Windisher, Matko 
RK GORENJE VELENJE: Skok (4 obrambe), Taletović (5 obramb), Tajnik (5), Pipp (2), Pajt, Drobež, Kovačič (2), Mlivić M., Sokolič (12), Verdinek, Šiško (3), Grmšek, Jovičić (6), Mlivić T., Predović
Sedemmetrovke: MRK Krka (2/4), RK Gorenje Velenje (3/4)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se