Show menu

Velenjčani zaključili evropsko sezono

25. 3. 2023
Rokometaši Gorenja Velenja so pred polnimi tribunami Rdeče dvorane klonili proti večkratnemu prvaku Srbije in s tem zaključili evropsko sezono. 

Velenjčani so goste iz Novega Sada pričakali v polni Rdeči dvorani. Polne tribune in dobro vzdušje pa so bile žal premalo, da bi se ose veselile napredovanja v polfinale Evropskega pokala. Za razliko od prve tekme so takrat vajeti v svojih rokah od prve do zadnje minute imeli rokometaši Vojvodine. 

Celoten prvi polčas so tempo diktirali gostje, ki so v trinajsti minuti tekme povedli za tri (2:5). Velenjčani so se rokometašem iz Novega Sada uspeli približati na zadetek, ampak rezultata niso mogli izenačiti. Kljub razpoloženemu Matevžu Skoku, črno-rumeni niso mogli najti rešitve v napadu. Ekipi sta na odmor odlšli pri rezultatu 12:14. 

V drugi polčas so varovanci Zorana Jovičića vstopili z drugačnim pristopom. Ko je Peter Šiško v devetintrideseti minuti rezultat izenačil, so navijači upali, da so bile predhodne minute samo ogrevanje. Gostje koncentracije niso izgubili niti za minuto, hitro so se spet sestavili v obrambi in z delnim rezultatom 7:1 pet minut pred koncem tekme povedli za šest. Velenjčani niso mogli držati tempa z razpoloženo ekipo Vojvodine, ki je je na koncu tekme slavila z rezultatom 26:30 in se po dveh tekmah četrtfinala veselila napredovanja med najboljše štiri. 

Rokometaši Gorenja Velenja po porazu proti Vojvodini, s skupnim rezultatom 56:61 zaključujejo evropsko pot. Zdaj bodo varovanci Zorana Jovičića vse misli usmerili v zaključek državnega prvenstva. 

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje 
˝Vojvodina je danes zasluženo slavila. Svoji keipi čestitam za borbo, verjamem, da so vsi imeli željo, ampak žal so bili danes gostje boljši. Vmes smo imeli nekaj posameznih iskric, ki niso bile dovolj. Vojvodina je bila danes bolj kakovostna, rešili so se vseh naših ovir in odigrali zelo pametno.˝

Domen Tajnik, rokometaš RK Gorenje Velenje 
˝Naši cilji v Evropi so bili zagotovo višji in ta poraz boli. Zavedali smo se, da lahko pridemo daleč, ampak nas je pri tem zaustavila Vojvodina, ki je bila prav tako favorit tega tekmovanja. Imeli smo preveč napak, igra v napadu nam ni stekla, kar so gosti izkoristili v svojo prid.˝

Gregor Ocvirk, rokometaš Vojvodine

˝Mi smo po tihem upali, da bomo v Evropi prišli tako daleč. Zavedamo se naše kvalitete, imamo dolgo klop, kar je definitivno naša prednost. Dokazali smo tako slovenski kot srbski javnosti, da nas ne smejo odpisati. Velenje je kakovostna ekipa, mlada, ki že nekaj časa igra skupaj. Ko zmagaš takšno ekipo je to samo dodatna motivacija za naslednje faze tekmovanja.˝

1/4 finala Evropskega Pokala, 25. marec, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje)

RK GORENJE VELENJE : RK VOJVODINA 26:30 (12:14)
RK GORENJE VELENJE:
Skok (14 obramb), Taletović, Tajnik (3), Pipp (7), Pajt (2), Drobež, Kovačič, Mlivić M., Sokolič (4), Verdinek (3), Šiško (4), Grmšek (2), Jovičić (1), Mlivić T., Predović, Hriberšek
RK VOJVODINA: Lučin, Vasić, Milić (6), Ocvirk (2), Vukovljak, Aziz (5), Milenković (3), Pušica, Radjenović, Pešić, Tomić (2), Kurtes, Rogan (2), Grozdanić (3), Pukhouski (7)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (2/5), RK Vojvodina (2/2)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se