Show menu

Pred osami prvi polčas četrtfinala Evropskega Pokala

17. 3. 2023
Rokometaši RK Gorenje Velenje so po zmagi v osmini finala proti ciprski Famagusti, napredovali med najboljših osem ekip Evropskega pokala. Ples kroglic je aktualnim Pokalnim prvakom Slovenije, kot zadnjo oviro pred polfinalom, dodelil RK Vojvodina iz Novega Sada. Prvi polčas četrtfinala bo na sporedu v soboto, 18. marc ob 18.00 uri v Novem Sadu. 

Velenjčani bodo priložnost za napredovanje med najboljše štiri ekipe Evropskega pokala iskali na dveh tekmah proti Vojvodini. Prva bo na sporedu v soboto, 18. marca v Novem Sadu, druga čez en teden v Rdeči dvorani. 

Trenutno vodilna ekipa državnega prvenstva je eden izmed favoritov Evropskega pokala. Poleg domačega prvenstva in evropskega tekmovanja, ekipa iz Novega Sada v tej sezoni tekmuje tudi v ligi SEHA. Tudi v regionalni ligi se nasprotniki Velenjčanov, po zmagah nad Našicami in Pelisterjem, borijo za napredovanje med najboljših osem ekip. 

Tako kot Velenjčani, so tudi rokometaši Vojvodine evropsko pot začeli v drugem krogu, ko so s skupnim rezultatom 75:50 slavili proti italijanskemu Brixenu. Zmago v tretjem krogu proti avstrijskemu Kremsu (39:27), je zaznamoval incident njihove navijaške skupine, zaradi katerega bodo morali vse domače tekme Evropskega pokala odigrati pred praznimi tribunami. Med najboljših osem ekip pa je Vojvodino popeljala zmaga proti norveškemu Arendalu, s skupnim rezultatom 75:66.

Jernej Drobež, rokometaš RK Gorenje Velenje 
˝Imeli smo malo manj časa za pripravo na tekmo proti Vojvodini, ampak to nam ni izgovor. Kljub temu, smo se na četrtfinale dobro pripravili in se regenerirali po tekmi s Celjem. Ekipa Vojvodine je dobra, izkušena, imajo veliko šuterjev, hitro vlečejo kontro in polkontro, zato bomo morali biti zbrani in pokazati svojo najboljšo igro. Pričakujem, da bo jutrišnja tekma težka in treda na obeh straneh. Mi bomo na tekmi dali svoj maksimum in na koncu videli kaj nam bo to prineslo.˝

Timotej Grmšek, rokometaš RK Gorenje Velenje 

˝Po sredinem porazu v Celju smo morali hitro zbistriri glave in se pripraviti na evropsko tekmo. Pričakujemo zelo zahtevno tekmo v Novem Sadu. Naša naloga je, da se dobro pripravimo in misli umerimo samo v dve tekmi čettfinala Evropskega pokala.˝

1/4 finale Evropskega Pokala, 18. marec, 18.00 (Novi Sad, Srbija)
RK VOJVODINA : RK GORENJE VELENJE 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se