Show menu

Celjani zadnja ovira pred zaključnim turnirjem Pokala Slovenije

14. 3. 2023
Rokometaši Gorenja Velenja se v sredo, 15. marca odpravljajo na tekmo četrtfinala Pokala Slovenije. Njihova zadnja ovira pred zaključnim turnirjem bo ekipa RK Celje Pivovarna Laško.

Pred velenjskimi osami je še en naporen mesec. V tretjem tednu meseca marca bodo odigrali dve četrtfinalni tekmi. Najprej se bodo v Pokalu Slovenije pomerili s Celjani, nato pa še v Evropskem pokalu z ekipo Vojvodine. 

Aktualni Pokalni prvaki bodo za preboj med najboljše štiri ekipe morali premagati aktualne državne prvake in trenutno vodilno ekipo državnega prvenstva. Na poti do četrtfinala so Velenjčani slavili proti Dobovi in Slovenj Gradcu, Celjani pa proti Loki in Ljubljani. Zmagovalec četrtfinalne tekme bo uvrščen na zaključni turnir najboljše četverice. 

Kenan Pajt, rokometaš RK Gorenje Velenje 
˝V enaki situaciji smo bili tudi lani maja, ko smo v roku dveh tednov odigrali dve tekmi proti Celjanom. Tudi lani smo najprej v državnem prvenstvu izgubili, nato pa slavili v Pokalu in upam, da bo tako tudi letos. Želja po zmagi je velika. Vemo, da jim lahko pariramo, na takih tekmah odločajo malenkosti. Žal na zadnji tekmi v Celju nismo pokazali najboljše igre, kar smo med reprezentančnim premorom poskušali popraviti in upamo, da bo rezultat pozitiven za nas.˝

1/4 finala Pokal Slovenije, 15. marec, 20.00 (Dvorana Zlatorog, Celje)
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se