Show menu

Zorman na seznam uvrstil tudi Drobeža

23. 2. 2023
Selektor moške članske reprezentance je na novinarski konferenci razkril seznam 21 rokometašev, ki so prejeli vabilo na reprezentančno akcijo. Med njimi je tudi član Rokometnega kluba Gorenje Velenje, Jernej Drobež. 

Slovenska izbrana vrsta se bo prvič po januarskem svetovnem prvenstvu zbrala v nedeljo, 5. marca v Ljubljani. Poleg rokometašev, ki so Slovenijo zastopali na prvenstvu, je vabilo na priprave za nastop na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo prejel tudi član črno-rumene družine Jernej Drobež. 

Drobež je dres z državnim grbom prvič nosil na Sredozemskih igrah v Alžiriji junija lani. Ponovno vabilo na priprave je prejel meseca decembra, a se je takrat priprav udeležil z B reprezentanco Slovenije. Velenjski krožni napadalec je dober vtis pustil na zadnji pripravljalni tekmi slovenske reprezentance pred odhodom na Poljsko. 

Jernej Drobež, rokometaš RK Gorenje Velenje 
˝Vabila v reprezentanco sem zelo vesel. To je dokaz, da sem na pravi poti in da dobro delam. Na pripravah bom dal vse od sebe in se maksimalno potrudil. Do reprezentance pa moramo še dobro delo narediti z ekipo, na naslednjih dveh težkih tekmah.˝

Varovanci Uroša Zormana bodo v reprezentančnem tednu odigrali dve tekmi proti reprezentanci Črne Gore. Prva bo na sporedu 9. marca ob 18.00 v Podgorici, druga pa 12. marca ob 18.30 v Kopru. 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se