Show menu

Velenjčani za polfinale proti Vojvodini

21. 2. 2023
Rokometaši RK Gorenje Velenje uspešno nadaljujejo svojo evropsko pot. Po zmagi nad ciprsko Famagusto se bodo v borbi za polfinale pomerili z Vojvodino.

Velenjčani so evropsko sezono začeli v 2. krogu Evropskega pokala, ko so s skupnim rezultatom 59:55 premagali avstrijski Bregenz. Na poti do osmine finale jim je v tretjem krogu nasproti stala ekipa RK Partizan. Ose so se kljub porazu v Beogradu veselile napredovanja v osmino finala, kjer so se pomerili s ciprsko Famagusto. Po dveh visokih zmagah v osmini finala, pa so Velenjčani postali del osmerice najboljših v Evropskem pokalu. 

Današnji žreb, ki je bil opravljen na sedežu Evropske rokometne zveze, jim je za nasprotnika v četrtfinalu določil Vojvodino iz Novega Sada. Ekipa Vojvodine je na poti do četrt finala premagala italijanski Brixen, avstrijski Krems in norveški Arendal. 

Tekma v Novem Sadu med Vojvodino in RK Gorenje Velenje se bo odigrala pred praznimi tribunami, saj je ekipa iz Novega Sada kaznovana, zaradi incidenta njihovih navijačev v Avstriji. 

Domen Tajnik, rokometaš RK Gorenje Velenje 
˝V Evropi smo dobili ekipo Vojvodine. Po njihovih rezultatih v Evropskem pokalu. se zavedamo, da gre za vrhunsko ekipo, eno boljših v tem tekmovanju. Tako kot na vse ekipe, se bomo tudi na njih dobro pripravili in jih analizirali. V obe tekmi bomo vstopili z željo po napredovanju v polfinale.˝

Tekmi četrtine finala Evropskega pokala bosta na sporedu predvidoma 18. in 25. marca. Prvo tekmo bodo varovanci Zorana Jovičića odigrali v Novem Sadu. Ekipa, ki bo po dveh tekmah imela boljši rezultat se bo v polfinalu pomerila z zmagovalcem tekme med švedskim Alingsasom in češko Praho. Polfinalni tekmi bosta na sporedu v sredini aprila. 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se