Show menu

Velenjčani po veliki borbi do prednosti pred povratno tekmo

11. 2. 2023
Rokometaši RK Gorenje Velenje so na prvi tekmi osmine finala Evropskega pokala gostovali pri ciprski Famagusti. Po borbenih šestdesetih minutah so se zmage in prednosti pred povratno tekmo veselile ose. 

V tekmo sta obe ekipi vstopili zelo borbeno. Po izenačenih uvodnih minutah, so domačini prvo večjo razliko naredili v 22. minuti, ko so povedli za štiri. Velenjčani so večji del prvega polčasa iskali rešitev za trdo obrambo in razpoloženega vratarja Famaguste, a je vse do konca polčasa niso mogli najti. Ciprčani so tako na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti (13:11).

Varovanci Zorana Jovičića so v drugi polčas vstopili bistveno bolj suvereno. Obrambe Matevža Skoka, so ose izkoristile in z dvema zaporednima zadetkoma Urbana Pippa, rezultat v 38. minuti izenačile (16:16). Po prvem vodstvu za katerega je z zadetkom poskrbel Peter Šiško, so črno-rumeni ujeli ritem tako v obrambi kot tudi v napadu. Z delnim rezultatom 8:2 so Velenjčani v 50. minuti tekme povedli za šest (20:26). Prednost šestih zadetkov so Velenjčani obdržali vse do konca tekme in na koncu slavili z rezultatom 26:31.

Ose so si tako pred povratno tekmo osmine finala Evropskega pokala, ki bo v soboto, 18. februrja v Rdeči dvorani, priborile šest zadetkov prednosti.

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil z enajstimi zadetki Tilen Sokolič. Šest jih je prispeval Peter Šiško, pet pa Timotej Grmšek. Matevž Skok je zbral dvanajst obramb.

Domen Tajnik, rokometaš RK Gorenje Velenje
“Danes smo odigrali tekmo na Cipru. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, saj gre za dobro ekipo. Začetek tekme ni bil dober, nismo odigrali tako, kot smo se dogovorili. V drugem polčasu smo strnili vrste v obrambi in odigrali hitro v napadu. Pred povratno tekmo imamo pet zadetkov prednosti, a kljub temu se zavedamo da tudi tekma v Velenju ne bo lahka.”

1/8 finala Evropskega pokala, 11. Februar, 19.00 (Ciper)
Sodnika: Vanja Antić, Jelena Jakovljević
SABBIANCO ANORTHOSIS FAMAGUSTA : RK GORENJE VELENJE 26:31 (13:11)
SABBIANCO ANORTHOSIS: Nungovitch, Xenofondos, Cory, Kesidis (3), Pavlitsenko, Karan (1), Michaelides, Argyrou J. (1), Špiljak (7), Zaja (6), Tsamesidis (1), Argyrou C. (2), Nikiforou (1), Papakyprianou, Sikošek Pelko (4)
RK GORENJE VELENJE: Skok (12 obramb), Taletović, Tajnik (2), Pipp (2), Pajt (2), Hebar, Drobež (1), Mlivić M., Sokolič (11), Verdinek, Šiško (6), Grmšek (5), Jovičić (1), Mlivić T., Predović (1), Hriberšek
Sedemmetrovke: Sabbianco Anorthosis Famagusta (0/1), RK Gorenje Velenje (1/1)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se