Show menu

Ose do napredovanja v četrtino finala Pokala Slovenije

21. 12. 2022
Aktualni Pokalni prvaki Slovenije so se v Slovenj Gradcu veselili nove zmage in napredovanja v četrtino finala Pokala Slovenije. 

Velenjčani so tekmo dobro odprli in z zadetkom Tilna Sokoliča v tretji minuti povedli s 3:0. Vodstvo črno-rumenih ni trajalo dolgo, saj so domačini hitro rezultat izenačili in po zadetku Roka Cvetka prvič povedli. Izenačen dvoboj se je nadaljeval, borbene Slovenjgradčane pa je v vodstvu držal razpoloženi Gašper Dobaj. V zadnjih minutah prvega polčasa je nekaj ključnih strelov domačih zaustavil Matevž Skok in svojo ekipo popeljal do novega vodstva. Velenjčani so prednost uspeli zadržati in se na odmor odpravili z zadetkom pednosti (14:15). 

Vratarski dvoboj se je nadaljeval tudi v drugem polčasu tekme osmine finala Pokala Slovenije. Z Matevžem Skokom med vratnicama in lahkimi zadetki so ose povedle za pet. Domačinom je upanje, z nekaj ključnimi obrambami vrnil Gašper Dobaj. Slovenjgradčani so uspeli spet povesti, a njihovo vodstvo nj dolgo trajalo. Domen Tajnik in David Kovačič sta v končnici tekme držala tempo Velenjčanom in jih popeljala do nove zmage in napredovanja v četrtino finala Pokala Slovenije.

Z osmimi zadetki je bil najboljši strelec tekme Domen Tajnik. Pri domačinih sta bila s sedmimi najbolj strelsko razpoložena Rok Cvetko in Jaroš Bulovič. Matevž Skok je zbral 10 obramb. 

David Kovačič, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Za nami je težka tekma pri sosedih v Slovenj Gradcu. Odigrali smo pravi sosedski derbi, se borili za vsako žogo in bili borbeni. Mi smo imeli manjše težave z realizacijo, a kljub temu smo na koncu slavili. Veseli smo zmage in napredovanja. Težek prvi del sezone smo s to zmago uspešno zaključili, čas je za počitek in praznike, nato pa januarja spet nadaljujemo.˝

Tekmi Pokala Slovenije sledi reprezentančni premor, ki bo trajal vse do konca januarja. Velenjske ose bodo v novem letu prvič na igrišče stopile 28. januarja, ko bodo v Rdeči dvorani odigrale zaostalo tekmo 12. kroga Lige NLB proti RD Urbanscape Loka. 

1/8 finala Pokala Slovenije, 21. december, 18.00 (ŠD Slovenj Gradec), 300 gledalcev
Sodnika: Boštjan Žitnik, Tomaž Kržan

RK SLOVENJ GRADEC : RK GORENJE VELENJE 26:29 (14:15)
RK SLOVENJ GRADEC: Smolnikar, Dobaj (8 obramb), Cvetko (7), Bulovič (7), Majcen Velić, Levc (3), Šol (2), Kotar (1), Lesjak, Saleznik, Eskeričić (3), Starc (1), Komar, Veršovnik, Pelko (2) 
RK GORENJE VELENJE: Skok (10 obramb), Verboten, Taletović, Tajnik (8), Pipp (2), Pajt (7), Drobež, Kovačič (6), Sokolič (1), Verdinek (1), Šiško (3), Grmšek , Jovičić (1), Mlivić, Predović, Hriberšek 
Sedemmetrovke: RK Slovenj Gradec (1/1), RK Gorenje Velenje (6/7)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se