Show menu

Velenjčani zanesljivo do nove zmage v Ligi NLB

16. 12. 2022
Rokometaši Gorenja Velenja so na zadnji tekmi državnega prvenstva v tem koledarskem letu zanesljivo slavili proti RK Sviš Ivančna Gorica z rezultatom 42:26.

Velenjčani so tekmo 13. kroga Lige NLB proti ekipi Sviša odprli zadržano. Vse do petnajste minute sta bili ekipi na igrišču enakovredni. Lahki goli in delni rezultat 6:0 sta rokometaše Gorenja Velenja, v 20. minuti tekme, pripeljala do vodstva z osmimi zadetki (8:14). Velenjske ose so prednost do konca prvega polčasa, z zadetkom Urbana Pippa uspele povečati na dvanajst. 

Tudi v drugem polčasu so vse niti v svojih rokah držali Velenjčani, ki so s hitrimi protinapadi in lahkimi zadetki prednost iz minute v minuto višali. Črno-rumeni so se ustavili pri dvainštiridesetih zadetkih in se s prednostjo šestnajstih zadetkov veselili nove zmage v državnem prvenstvu. 

Najboljši strelec tekme je bil z osmimi zadetki Urban Pipp. Pri domačinih je bil najbolj strelsko razpoložen Domen Košir, ki je velenjsko mrežo zatresel sedemkrat. Za igralca tekme je bil izbran rokometaš Gorenja Velenja, Urban Pipp. 

Urban Pipp, igralec RK Gorenje Velenje
»Tekmo smo pričeli nekoliko slabše, kot smo pričakovali. Potem smo se zbrali in z nekaj hitrimi zadetki in dobro obrambo povedli. Visoko prednost smo držali vse do konca tekme in mislim, da zasluženo zmagali.«

Varovanci Zorana Jovičića so z zmago proti Svišu zaključili s tekmami državnega prvenstva v tem koledarskem letu. Pred reprezentančno pavzo pa črno-rumene čaka še tekma osmine finala Pokala Slovenije proti RK Slovenj Gradec, ki bo na sporedu v sredo, 21. decembra v Slovenj Gradcu.

13. krog Lige NLB, 16. december, 19.00 (Dvorana OŠ Stična), 210 gledalcev
Sodnika: Tomaž Kržan, Boštjan Žitnik

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK GORENJE VELENJE 26:42 (12:24)
RK SVIŠ IVANČNA GORICA:
Komar, Struna, Glavan, Bevc, Cirar (2), Justin (1), Abraović (2), Kolarič (1), Zavodnik (1), Tekavčič (3), Omahen (2), Kutnar, Pirnat (1), Marojević (4), Kompare (2), Košir (7)
RK GORENJE VELENJE: Skok, Verboten, Taletović, Tajnik (3), Pipp (8), Pajt (4), Drobež (3), Kovačič (3), Sokolič (1), Verdinek (3), Šiško (1), Grmšek (4), Jovičić (4), Mlivić (5), Predović (1), Hriberšek (1)Sedemmetrovke: RK Sviš Ivančna Gorica (2/3), RK Gorenje Velenje (1/2)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se