Show menu

Prvi Goros Cup

12. 12. 2022

Rokometni klub Gorenje Velenje je v nedeljo, 11. decembra uspešno izpeljal prvi mednarodni turnir Goros cup. 

Pri rokometnem klubu Gorenje Velenje si želijo, da njihovi mladi in perspektivni rokometaši poleg treningov nabirajo znanje in izkušnje o rokometu tudi na tekmah in turnirjih. S tem namenom so se odločili, da v mesecu decembru organizirajo prvi Goros cup.

Goros Cup je bil namenjen otrokom letnik 2012, 2013 in 2014. Poleg velenjskih osic, so na turirju nastopile tudi ekipe RK Celje Pivovarna Laško, RK Slovenj Gradec, DRŠ Sebastjana Soviča, RK PPD Zagreb in ženska ekipa ŽRK Velenje. 

Pri dečkih letnik 2012 je prvo mesto na turnirju osvojila ekipa iz Zagreba, drugi so bili rokometaši Gorenja Velenja, tretje mesto pa so osvojili Slovenj Gradčani. Pri ekipah letnik 2013 in 2014 se rezultat ni beležil. 

Turnir Goros cup je bil prvi mednarodni turnir v mini rokometu pod organizacijo RK Gorenje Velenje. V klubu si po uspešno izpeljanem doodku želijo, da le ta postane tradicionalen. 

Marko Oštir, koordinator mlajših selekcij pri RK Gorenje Velenje
˝V Rdeči dvorani je potekal mednarodni turnir v mini rokometu, GOROS CUP. Na 3 igriščih je 140 mladih rokometnih nadobudnežev iz rokometnih klubov: RK Gorenje Velenje, RK Celje Pivovarna Laško, RK PPD Zagreb, RK Slovenj Gradec, DRŠ Sebastjana Soviča in ŽRK Velenje, prikazalo veliko srčnosti in rokometnega znanja. Na igriščih so otroci uživali v razburljivih tekmah in hkrati sklepali nove prijateljske vezi. Številni gledalci na tribunah pa so se lahko v živo prepričali česa vsega so že sposobni ti mladi rokometaši. Nasmejani otoški obrazi so nam potrdili, da je turnir odlično uspel. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem soorganizatorjem, sponzorjem, staršem in sodelujočim ekipam, ki so nam omogočili, da smo lahko uspešno organizirali rokometni turnir in upam, da bo ta dogodek postal tradicionalen.˝


Prijavi se na e-novice

Prijavi se