Show menu

Velenjčani do napredovanja med najboljših 16

11. 12. 2022
Rokometaši Gorenja Velenja so se kljub porazu v Beogradu veselili napredovanja med najboljših 16 ekip Evropskega pokala. 

Velenjčani so se na gostovanje v Beograd odpravili brez Kenana Pajta in Davida Kovačiča, ki sta povratno tekmo 3. kroga Evropskega pokala izpustila zaradi bolezni. Ose so tekmo dobro odprle in z zadetkom Jerneja Drobeža v osmi minuti povedle za tri. Domačini so rezultat v trinajsti minuti izenačili (7:7). Izenačen dvoboj se je nadaljeval vse do 27. minute, ko je Domen Tajnik izenačil najvišjo prednost črno-rumenih, ki so spet povedli s tremi zadetki. Rokometaši Partizana so do konca prvega polčasa uspeli zaostanek zmanjšati in ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 14:16.

Drugi polčas se je začel izenačeno na obeh straneh. Za prvo vodstvo domačinov je v 50. minuti poskrbel Uroš Kojadinović (23:22). Nezbranost v velenjski obrambi so rokometaši Partizana izkoristili in pet minut po prvem vodstvu, povedli za dva (26:24). Prednost dveh zadetkov so domačini uspeli zadržati do konca tekme. Zmage so se v domači dvorani z rezultatom 29:27 veselili rokometaši RK Partizan.

Kljub porazu pa so se Velenjčani s skupnim rezultatom 55:49 veselili napredovanja med najboljših 16 ekip Evropskega pokala. Najboljši strelec tekme je bil z osmimi zadetki kapetan domače ekipe, Nikola Zečević. Pri Velenjčanih je pet zadetkov dosegel Tilen Sokolič, štiri pa so pripevali Domen Tajnik, Urban Pipp, Matic Verdinek in Peter Šiško. Emir Taletović je zbral 15 obramb. 

Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje
“Najbolj pomembno je, da smo kljub porazu izpolnili cilj in napredovali v naslednji del tekmovanja. Tekmo v Beogradu smo odigrali slabo, predvsem v obrambi, saj smo prejeli preveč zadetkov. Ostaja grenak priokus, a veseli smo napredovanja med najboljših 16 ekip Evopskega pokala.˝

Varovanci Zorana Jovičića bodo v mesecu decembru odigrali še dve gostujoči tekmi. Prva bo na sporedu v petek, 16. decembra proti ekipi RK Sviš Ivančna Gorica, druga pa proti RK Slovenj Grade  v torek, 21. decembra.

3. krog Evropskkega pokala, 11. december, 18.00 (SC Voždovac, Beograd), gledalcev
Sodnika: Yann Carmaux, Julien Mursch

RK PARTIZAN : RK GORENJE VELENJE 29:27 (14:16)
RK PARTIZAN: Beloševac, Trnavac, Jović (2), Cvijetić (3), Vešković, Baćanović (2), Varga, Kojadinović (5), Zečević (8), Isaković, Micić (4), Gudurić, Prastalo, Lazić, Petrić (5)
RK GORENJE VELENJE: Skok, Verboten, Taletović (15 obramb), Tajnik (4), Pipp (4), Hebar, Drobež (2), Sokolič (5), Verdinek (4), Šiško (4), Grmšek (1), Jovičić (1), Mlivić, Predović (1), Hriberšek
Sedemmetrovke: RK Partizan (3/4), RK Gorenje Velenje (3/6)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se