Show menu

Ose do novih točk v državnem prvenstvu

19. 11. 2022
Ose so se po odličnem začetku tekme, na koncu veselile zmage proti RD LL Grosist Slovan z rezultatom 36:29 in novih dveh točk v državnem prenstvu. 

Rokometaši RK Gorenje Velenje so v 9. krogu Lige NLB gostovali pri ekipi Slovana, ki jo je pred kratkim okrepila bivša osa, krožni napadalec Darko Stojnič. Velenjčani so tekmo na Kodeljevem odprli odlično in v sedmi minuti z zadetkom Matica Verdinka povedli s 5:0. Ose so tempo igre diktirale vse do konca prvega polčasa. S čvrsto obrambo in razpoloženim Skokom med vratnicama, so črno-rumeni na odmor odšli s štirimi zadetki prednosti. 

Po slabšem prvem polčasu, so domačini drugega odprli veliko bolje. Velenjčanom so se v 48. minuti z zadetkom Alekse Tufegdžića uspeli približati na zadetek zaostanke. Ose niso dovolile, da bi igralci Slovana naredili preobrat. Deset minut pred koncem je Urban Pipp prednost svoje ekipe spet povečal na štiri. Rokometaši Gorenja Velenja so do konca tekme prednost višali, in se na koncu veselili zmage z rezultatom 36:29 in novih dveh točk v Ligi NLB. 

Najboljši strelec tekme je bil z enajstimi zadetki Tilen Sokolič. Z osmimi mu je sledil domačin Aleksa Tufegdić. Velenjska vratarja sta skupaj zbrala enajst obramb. 

Domen Tajnik, rokometaš RK Gorenje Velenje 
˝Ekipa Slovana je sezono slabo začela, z novim trenerjem in nekaj novimi igralci pa so se dvignili, kar dokazuje tudi njihova prva zmaga proti Ormožu. Zavedali smo se, da prihajamo na težko gostovanje, zato smo se na tekmo dobro pripravljali. Mi smo tekmo začeli zelo dobro predvsem v obrambi, nato pa se nam je v drugem polčasu zgodil padec, kar so domačini izkoristili, ter se nam približali na zadetek. Kljub temu pa smo mi tekmo mirno pripeljali do konca in zasluženo slavili.˝

V mesecu novembru bodo varovanci Zorana Jovičića odigrali še dve tekmi. Prva bo na sporedu naslednji petek, 25. novembra v Rdeči dvorani proti RK Dobova, druga pa čez pet dni v Trebnjem proti RK Trimo Trebnje. 

9. krog Lige NLB, 19. november, 18.30, ŠD Kodeljevo, 80 gledalcev
Sodnika: Rok Kikel, Rok Zupan
RD LL GROSIST SLOVAN : RK GORENJE VELENJE 29:36 (14:18)
RD LL GROSIST SLOVAN:
Selakovič, Krbavčić (10 obramb), Čaušević, Soršak (5), Serdinšek, Jakše (3), Pintar, Stojnić (1), Tufegdžić (8), Ranisavljević (4), Perić (1), Stpar, Pirnat, Yankovskyy (2), Sankovič (5), Turnšek
RK GORENJE VELENJE: Skok (6 obramb), Taletović (5 obramb), Tajnik (4), Pipp (4), Pajt (1), Hebar, Drobež, Kovačič (1), Sokolič (11), Verdinek (6), Šišo (3), Grmšek (2), Jovičić (3), Mlivić, Predović (1), Hriberšek
Sedemmetrovke: RD LL Grosist Slovan (3/3), RK Gorenje Velenje (8/8)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se