Show menu

Črno-rumeni do nove zmage v Ligi NLB

13. 11. 2022
Po napredovanju v tretji krog Evropskega pokala in osmino finala Pokala Slovenije, so velenjski rokometaši v domači dvorani slavili tudi v državnem prvenstvu. Ekipo iz Kopra so premagali z rezultatom 34:26.

V prvem polčasu tekme 8. kroga Lige NLB smo v Rdeči dvorani spremljali izenačen dvoboj med domačo ekipo RK Gorenje Velenje in gosti iz Kopra. Gostje so izkoristili nezbranost velenjskih os v obrambi, ter razpoloženega vratarja in v triindvajseti minuti tekme z zadetkom Benjamina Bekrića povedli za tri. Velenjčani so nato strnili obrambo in z zbranim napadom pet minut pred koncem tekme rezultat izenačili, nato pa z zadetkom Urbana Pippa povedli. Ekipi sta po izenačenih tridesetih minutah na odmor odšli pri rezultatu 15:14.

Drugi polčas so rokometaši Gorenja Velenja dobro odprli in z delnim rezultatom 3:0 v štirideseti minuti povedli za štiri. Med vratnicama je pri Velenjčanih briljiral Emir Taletović, ki je zbral 12 obramb. Prednost so varovanci Zorana Jovičića do konca tekme uspeli povečati in se na koncu zmage veselili z rezultatom 34:26.
Velenjska vratarja sta skupaj zbrala štiriajst obramb. Najboljši strelec tekme je bil z enajstimi zadetki Tilen Sokolič, ki je bil izbran za igralca tekme. Pri gostih pa sta bila najbolj strelsko razpoložena Andraž Kete in Matevž Žagar s šestimi zadetki. 

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Danes smo odigrali zelo dobro tekmo. Predvsem v drugem polčasu, ko smo stopili skupaj in popravili napake iz prvega polčasa, predvsem v realizaciji in v obrambi. Na rezultatu pa se vidi, da smo na koncu zasluženo slavili.˝

Andraž Kete, rokometaš RD Koper
˝Tekmo smo dobro odprli in skoraj cel prvi polčas vodili. Tudi drugi polčas smo dobro začeli nato pa padli, kar so Velenjčani s svojo uigranostjo izkoristili in povečali prednost. Glede na sam potek tekme, mislim, da je razlika na koncu malo previsoka, a kljub temu so Velenjčani danes zasluženo slavili.˝
Velenjske ose bodo naslednjo tekmo Lige NLB odigrali v soboto, 19. novembra v Ljubljani proti ekipi Slovana.

8. krog Lige NLB, 13. November, 17.00 (Rdeča dvorana), 500 gledalcev
Sodnika: Dejan Ivančič, Igor Ivančič

RK GORENJE VELENJE : RD KOPER 36:24 (15:14)
RK GORENJE VELENJE:
Skok (2 obrambi), Taletović (12 obramb), Tajnik (3), Pipp (7), Pajt (1), Hebar, Drobež, Kovačič (1), Sokolič (11), Verdinek (7), Šiško (1), Grmšek (2), Jovičić (1), Mlivić, Predović, Hriberšek
RD KOPER: Jelovčan (2 obrambi), Đurica (7 obramb), Žagar (6), Furlan, Poklar, Konjevič, Bekrič (4), Moljk (1), Stojanović, Vujović, Zugan (2), Sanabor, Marić (2), Kete (6), Breznikar, Bratkovič (5)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (9/9), RD Koper (4/5)


Prijavi se na e-novice

Prijavi se