Show menu

Ose v Bregenzu do zmage in napredovanja v naslednji krog Evropskega pokala

5. 11. 2022

Favorizirane ose so v Bregenzu prišle do druge zmage v Evropskem pokalu in napredovanja v 3. krog tekmovanja. 

Rokometaši Gorenja Velenja so se na povratno tekmo v Bregenz odpravili brez poškodovanih Jerneja Drobeža in Ibrahima Haseljića, ki sta izpustila tudi prvo tekmo v Velenju. Kljub odsotnosti pomembnega člena velenjske obrambe, so ose povratno tekmo Evropskega pokala odprle zelo dobro. Borba v obrambi in dobro izigrani napadi, so črno-rumene v dvajseti minuti tekme pripeljali do vodstva s petimi zadetki. Domačini niso popuščali, Velenjčanom so se uspeli približati na dva zadetka, a jim ose večjega preobrata niso dovolile. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 10:13.

Tudi drugi polčas so rokometaši Gorenja Velenja dobro odprli. Matevž Skok je s svojim drugim zadetkom, prednost svoje ekipe povečal na pet in izenačil najvišjo prednost črno-rumenih na tekmi. Rokometaši Bregenza so se deset minut pred koncem tekme približali na zadetek in velenjsko obrambo napadli za izenačenje. Dobro posredovanje Domna Tajnika v obrambi  in zadetek Kenana Pajta iz protinapada sta preprečila presenečenje v Bregenzu.. V zadnjih minutah tekme je Velenjčanom padla koncentracija, kljub temu pa so ose tekmo uspele zaključiti v svojo korist in se na koncu veselile zmage ter napredovanja v naslednji krog Evropskega pokala.

V vratih je bil odličen Matevž Skok, ki je zbral štirinajst obramb in prispeval dva zadetka. Šest zadetkov je za Velenjčane prispeval Tilen Sokolič, ki je bil izbran za igralca tekme.

Matevž Skok, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Zmagali smo, kar je bil tudi naš prvi cilj. Danes smo odigrali zelo dobro obrambo. Borili smo se in že od samega začetka narekovali tempo. Dosegali smo lahke zadetke. Zdaj čakamo na nasprotnika v naslednjem korgu. Po povratku domov se moramo osredotočiti na domačo ligo, saj nas že v sredo čaka tekma Pokala Slovenije.˝

Tilen Sokolič, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Za nami je gostovanje v Bregenzu, pričakovali smo težko tekmo, kar se je na oncu tudi pokazalo. Danes smo bolj zbrano vstopili v tekmo, kar se je odrazilo tudi na koncu, ko smo tekmo dokaj mirno pripeljali do konca. V sredo nas čaka tekma Pokala Slovenije, nato pa spet priprave na naslednji krog Lige NLB.˝

Varovance Zorana Jovičića takoj po povratku domov čaka tekma Pokala Slovenije v Dobovi. Čez en teden, v nedeljo, 13. nobembra pa bodo ose v Rdeči dvorani gostile ekipo Kopra.

2. krog Evropskega pokala, 5. November, 19.00, (Handballarena Rieden-Vorkloster, Bregenz), 1250 gledalcev
Sodnika: Christian Hannes, David Hannes
BREGENZ HANDBALL : RK GORENJE VELENJE 25:26 (10:13)
BREGENZ HANDBALL: Aleksic, Bogojevic, Kroiss, Kornexl, Frühstück (1), Pavlović (1), Burger (1), Maslan, Kritizinger (7), Timm, Vinogradov (8), Mohr (1), Wassel (1), Kotar (2), Ramic (2)
RK GORENJE VELENJE: Skok (14 obramb, 2 zadetka), Verboten, Taletović (2 obrambi), Tajnik (1), Pipp, Pajt (4), Hebar, Kovačič, Sokolič (6), Verdinek (3), Šiško (2), Grmšek (2), Jovičić (3), Mlivić, Predović (3), Hriberšek
Sedemmetrovke: Bregenz Handball (3/6), RK Gorenje Velenje (3/4 )

Prijavi se na e-novice

Prijavi se