Show menu

Visoka zmaga dobra popotnica pred povratno tekmo Evropskega pokala

2. 11. 2022

Rokometaši RK Gorenje Velenje so v 7. krogu Lige NLB gostili ekipo iz Krškega. Po slabšem prvem polčasu, so ose v drugem pritisnile na plin in se zmage veselile z rezultatom 37:24.

Favorizirani Velenjčani so tudi tekmo proti Krškim odprli slabše, kar so gostje izkoristili in v osmi minuti tekme povedli z dvema zadetkoma prednosti. Ose so rezultat v dvajseti minuti z zadetkom Tilna Sokoliča izenačile in hitro povedle. Razpoloženi Krčani so pet minut pred koncem polčasa izkoristili nesigurnost velenjske obrambe ter zopet povedli. Prednost so gostje uspeli zadržati vse do konca prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom 14:15.

Črno-rumeni so svoj pravi obraz pokazali v uvodnih minutah drugega polčasa. Nekaj odličnih obramb Emirja Taletovića in lahki zadetki, so deset minut pred koncem tekme ose popeljali do vodstva z desetimi zadetki. Tekmo so nato rokometaši Gorenja Velenja mirno pripeljali do konca in se z razliko trinajstih zadetkov veselili nove zmage v državnem prvenstvu.

Pri domačih je bil strelsko najbolj razpoložen Urban Pipp s sedmimi zadetki, sledili so mu Timotej Grmšek, Peter Šiško in Tarik Mlivić s petimi. Pri gostih je sedem zadetkov prispeval Marko Sintič. Emir Taletović je zbral petnajst obramb. Za igralca tekme pa je bil izbran Enej Slatinek Jovičić, ki je dosegel štiri zadetke.

Varovanci Zorana Jovičića se jutri odpravljajo na povratno tekmo Evropskega pokala. Tekma proti Bregenzu bo na sporedu v soboto, 5. novembra ob 19.00 uri

Enej Slatinek Jovičić, rokometaš Gorenja Velenja
˝Za nami je še ena domača tekma, pred našimi navijači. Tekmo smo zopet odprli slabše, nato pa smo v drugem delu strnili moči in prišli do zmage. Zavedamo se, da moramo popraviti vstop v tekmo, tako bomo tudi lažje prihajali do zmag.˝

Marko Sintič, rokometaš RK Krško
˝V Velenju smo odigrali težko tekmo. Vedeli smo, da bomo domači ekipi težko parirali. Prvi polčas smo odigrali zelo dobro, najbrž so nas domačini tudi malo podcenjevali. V drugem smo mi odigrali zelo slabo, Velenjčani pa so svojo igro dvignili in na koncu zasluženo slavili. Mi gremo naprej, pred nami so tekme v katerih bomo morali dobiti točke in upam, da letos ostanemo med elito.˝

7. krog Lige NLB, 2. November, 18.00 (Rdeča dvorana, velenje), 200 gledalcev
Sodnika: Žan Pukšič, Miha Satler

RK GORENJE VELENJE : RK KRŠKO 37:24 (14:15)
RK GORENJE VELENJE:
Skok, Verboten (1 obramba), Taletović (16 obramb), Tajnik (2), Pipp (7), Pajt, Hebar, Kovačič, Sokolič (3), Verdinek (3), Šiško (5), Grmšek (5), Jovičić (4), Mlivić (5), Predović (2), Hriberšek (1)
RK KRŠKO: Logar, Žitković, Kozole, Škafar, Sintič (7), Sobotič (1), Romih (3), Grobelnik (1), Baznik (1), Resnik, Košir (2), Novak, Glaser (2), Švalj (2), Dosedla, Šibanc (5)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (3/4), RK Krško (1/3)


Prijavi se na e-novice

Prijavi se