Show menu

Velenjčani zanesljivi v Ormožu

22. 10. 2022

Športna dvorana Hardek je v 6. krogu Lige NLB gostila tekmo med RK Jeruzalem Ormož in RK Gorenje Velenje. Po borbenih šestdesetih minutah so se nove zmage v Ligi NLB veselili Velenjčani (24:30). 

Pred polnimi tribunami v športni dvorani Hardek sta si v 6. krogu Lige NLB nasproti stali ekipi Jeruzalema Ormoža in Gorenja Velenja. Uvodne minute tekme so napovedale izenačen boj na igrišču. Prvo večjo prednost (+2) so Velenjčani dosegli v enajsti minuti z zadetkom Tilna Sokoliča(4:6). Poškodovanega Jerneja Drobeža je odlično zamenjal razpoloženi Branko Predović, ki je v prvem polčasu dosegel tri zadetke in ohranjal prednost svoje ekipe. Za novo najvišje vodstvo črno-rumenih (+3) je poskrbel Matic Verdinek v petindvajseti minuti tekme. Rokometaši Gorenja Velenja niso popuščali, prednost so do konca polčasa uspeli povišati na štiri zadetke in na odmor odšli pri rezultatu 10:14 v svojo korist. 

Velenjske ose so odlično odprle drugi polčas in v štirideseti minuti po zadetku Tilna Sokoliča povedle z najvišjo prednostjo na tekmi, prednostjo sedmih zadetkov(14:21). Domačini, kjub velikemu zaostanku, niso popuščali. Deset minut pred koncem tekme je David Bogadi zaostanek svoje ekipe zmanjšal na en gol (22:23). Dva zaporedna zadetka na prazen gol, sta Velenjčane popeljala do nove prednosti s štirimi zadetki (22:26). Tekmo so varovanci Zorana Jovičića zbrano pripeljali do konca in se po zadnjem sodniškem žvižgu veselili zmage (24:30) in novih dveh točk v Ligi NLB.

Najbolj strelsko razpoložena sta bila pri Velenjčanih Matic Verdinek in Branko Predović s šestimi zadetki. Pri domačinih je bil z desetimi zadetki najkorisnejši Nik Ćirović. 

Pred rokometaši Gorenja Velenja je kratek premor v državnem prvenstvu, saj jih naslednjo soboto čaka prva evropska tekma proti avstrijskemu Bregenzu. Tekma 2. kroga Evropskega pokala med RK Gorenje Velenje in Bregenz Handball, bo na sporedu v soboto, 29. oktobra ob 18.00 v Rdeči dvorani. 

Branko Predović, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Na današnjo tekmo smo se pripravljali dva tedna in mislim, da smo danes pokazali izjemno borbo. Tudi rezultat kaže na to, da smo se borili kot ekipa skozi celotno tekmo in zasluženo slavili.˝

6. krog Lige NLB, 22. Oktober, 19.00, (ŠD Hardek, Ormož), 268 gledalcev
Sodnika: Leon Marinkovič, Žiga Vidali

RK JERUZALEM ORMOŽ : RK GORENJE VELENJE 24:30 (10:14)
RK JERUZALEM ORMOŽ: Skledar (4 obrambe), Balant, Zemljič (1 obramba), Munda, Bogadi (1), Pungartnik (3), Fergola, Vincek, Žuran (2), Hebar (3), Šulek, Krabonja, Ćirović (10), Cirar (4), Kolmančič (1), Škrinjar
RK GORENJE VELENJE: Skok (10 obramb), Taletović (1 obramba), Tajnik (2), Pipp, Pajt (3), Hebar (1), Drobež, Kovačič (1), Sokolič (5), Verdinek (6), Šiško (4), Grmšek (1), Jovičić (1), Mlivić T., Predović (6), Hriberšek,
Sedemmetrovke: RK Jeruzalem Ormož (3/5), RK Gorenje Velenje (2/2)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se