Show menu

Velenjčani z izjemno končnico do novih točk

8. 10. 2022

Velenjski rokometaši so se v soboto, 8. oktobra veselili prve zmage v Rdeči dvorani. Varovanci Zorana Jovičića so v končnici tekme strli upor Novomeščanov in slavili z rezultatom 28:24.

Varovancem Zorana Jovičića je tekma proti Krki predstavljala veliko motivacijo, saj so bili po porazu proti Celju in remiju v Slovenj Gradcu lačni zmage.

Po dobrih uvodnih minutah tekme in vodstvu s 3:0 v 5. minuti je izgledalo, da se odsotnost Haseljića, Verdinka in Pippa ne bo občutno poznala. Vse do petnajste minute tekme so prevlado na igrišču imeli Velenjčani (7:4). Gostje niso vrgli puške v koruzo in v dvajseti minuti tekme rezultat z zadetkom Veljka Stanojevića izenačili na 7:7, minuto kasneje pa povedli za zadetek (7:8). Do konca prvega polčasa so vajeti v svojih rokah držali Novomeščani, ki so na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti (10:12).


Velenjčani so v drugi polčas vstopili dobro in z zadetkom Martina Hebarja v 35. minuti rezultat izenačili (12:12). Igralci novomeške Krke so petnajst minut pred koncem tekme izenačili najvišje vodstvo na tekmi in povedli za tri (16:19). Izjemno sta v končnici tekme odigrala Peter Šiško in Emir Taletović, ki sta rezultat obrnila v korist velenjskih os. Zmage in novih dveh točk so se po borbenih šestdesetih minutah veselili rokometaši Gorenja Velenja.

Najboljši strelec tekme je bil z devetimi zadetki rokometaš Krke, Uroš Knavs. Pri Velenjčanih je bil z osmimi zadetki najboljši strelec Tilen Sokolič. Emir Taletović je zbral dvanajst obramb. Za igralca tekme je bil izbran Tilen Sokolič. 

Tilen Sokolič, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Kot pričakovano je za nami zelo težka tekma. Čestitke ekipi Krke za veliko borbo in prikazano. Menim, da smo zasluženo zmagali. Na koncu tekme smo pokazali veliko želje in borbenosti. Kljub slabim minutam, se veselimo novih dveh točk in prve zmage v Rdeči dvorani.˝

Mirko Skoko, trener MRK Krka
˝Najprej bi čestital ekipi Gorenja Velenja na zasluženi zmagi. Odigrali smo dobrih petdeset minut tekme, tako kot proti Celju, ampak za zmago je potrebno dobo odigrati vseh šestdeset. Zopet smo imeli težave z realizacijo. Pred tekmo sem rekel, da bo zmagala ekipa, ki bo imela bolj razpoloženega vratarja in to se je tudi na koncu izkazalo. Ekipa je dala svoj maksimum, borili smo se, ampak glave niso bila na svojih mestih v kritičnih trenutkih tekme. Še enkrat čestitke Velenju za zmago.˝

Pred rokometaši je reprezentančni premor, ki bo trajal med 10. in 16. oktobrom En teden kasneje pa se bodo črno-rumeni odpravili na težko gostovanje v Orož. 

5.krog Lige NLB, 8. oktober, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje), 300 gledalcev
Sodnika: Hotko Izidor, Miklavčič Tomaž
RK GORENJE VELENJE : MRK KRKA 28:24 (10:12)
RK GORENJE VELENJE: Skok (4 obrambe), Verboten, Taletović (12 obramb), Tajnik (4), Pajt (2), Hebar (3), Drobež (1), Kovačič, Sokolič (8), Šiško (3), Grmšek, Jovičić (4), Mlivić T. (1), Predović (2), Hriberšek
MRK KRKA: Brajer, Blaževič (10 obramb), Bradeško (2), Avsec (1), Majstorović, Grojzdek, Škrinjar, Knavs (9), Vukić, Stanojević (6), Rašo, Lončar, Nosan (1), Kukman (2), Ernestl, Matko (2)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (4/4), MRK Krka (4/5)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se