Show menu

Delitev točk na koroško-šaleškem derbiju

30. 9. 2022

Četrti krog Lige NLB je postregel s koroško-šaleškim derbijem med RK Slovenj Gradec in RK Gorenje Velenje. V polni športni dvorani Slovenj Gradec, se je tekma po izenačenem boju končala z delitvijo točk (28:28).

Domačini so na krilih polne športne dvorane v Slovenj Gradcu diktirali temo večji del prvega polčasa. Že v sedmi minuti so Slovenjgradčani s tremi zaporednimi zadetki povedli za dva. Pri zadetku Vida Levca za 3:1, je poškodbo utrpel Jernej Drobež, ki je zaradi zvina gležnja počival do konca tekme. Poškodbo Jerneja Drobeža in dve izključitvi Branka Predovića, so domačini izkoristili, ter v 13. minuti z zadetkom Roka Cvetka dosegli najvišjo prednost na tekmi, prednost treh zadetkov (7:4). Ose niso popuščale, tri minute pred koncem polčasa je rezultat izenačil Domen Tajnik (12:12), minuto za tem pa je za novo vodstvo Velenjčanov poskrbel Tilen Sokolič. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 12:13 v korist varovancev Zorana Jovičića.

Tudi v drugem polčasu je na tekmi 4. kroga Lige NLB med Slovenj Gradcem in Gorenjem Velenjem potekal izenačen dvoboj. Po poškodbi gležnja se je na rokometno igrišče vrnil Martin Hebar, ki je na svoji prvi uradni tekmi v črno-rumenem dresu dosegel tri zadetke. Prednost so vse do zadnje minute tekme držali Velenjčani, kljub temu pa domačini niso popuščali in rezultat v zadnji minuti tekme izenačili. Koroško-šaleški derbi se je po izenačenih in borbenih šestdesetih minutah končal z delitvijo točk (28:28).

Pri Velenjčanih sta bila s petimi zadetki najboljša strelca Domen Tajnik in Tilen Sokolič, velenjska vratarja sta skupaj zbrala 13 obramb. Pri domačinih je največ zadetkov dosegel Kristian Eskeričić. Za najboljšega igralca tekme je bil izbran Gašper Dobaj, ki je zbral 11 obramb.

Pred reprezentančnim premorom bo na sporedu še 5. krog Lige NLB. Rokometaši Gorenja Velenja se bodo v soboto, 8. oktobra v domači dvorani pomerili z ekipo MRK Krka.

Martin Hebar, rokometaš Gorenja Velenje
˝Za nami je težka tekma in s končnim rezultatom nismo zadovoljni. Mislim, da je rezultat posledica slabega začetka, ko smo naredili veliko napak tako v obrambi kot v napadu. Te napake smo potem ob koncu prvega in v začetku drugega polčasa popravili, ampak mislim, da je bilo to premalo.˝

Kristian Eskeričić, rokometaš Slovenj Gradca
˝V tekmo smo vstopili zelo dobro, sploh prvih petnajst minut, ko smo držali visok nivo v obrambi. V drugem delu tekme smo odigrali slabše. V končnici tekme smo se zbrali tako v napadu kot v obrambi in tekmo dobro zaključili. Za nami je res izjemno borbena in težka tekma in čestitke obema ekipama.˝

4.krog Lige NLB, 30. september, 18.00 (ŠD Slovenj Gradec), 800 gledalcev
Sodnika: Backović Ozren, Palacković Mirko

RK SLOVENJ GRADEC : RK GORENJE VELENJE 28:28 (12:13)
RK SLOVENJ GRADEC: Husejnović (1 obramba), Dobaj (11 obramb), Cvetko (5), Bulovič, Velić, Levc (2), Šol (2), Kotar (1), Svečko (3), Lesjak, Eskeričić (7), Starc, Pelko, Lampret (1), Štumpfl (6), Yankovskyy (1)
RK GORENJE VELENJE: Skok (8 obramb), Taletović (5 obramb), Tajnik (5), Pajt (2), Hebar (3), Drobež, Kovačič(2), Mlivić M., Sokolič (5), Verdinek (3), Šiško (2), Grmšek (2), Jovičić (1), Mlivić T., Predović (3), Hriberšek
Sedemmetrovke: RK Slovenj Gradec (4/6), RK Gorenje Velenje (3/6)Prijavi se na e-novice

Prijavi se