Show menu

Z izjemnim zaključkom do novih točk

18. 9. 2022

Velenjski rokometaši so se po visoki zmagi v prvem krogu Lige NLB odpravili na gostovanje v Maribor. Po zadržanih minutah, so Velenjčani v končnici strli upor Mariborčanov in slavili z rezultatom 23:31.

Novo sezono Lige NLB so varovanci Zorana Jovičića odprli z zmago proti ekipi iz Ribnice, v drugem krogu so se črno-rumeni odpravili na gostovanje v Maribor. Na tekmi 2. kroga Zoran Jovičić ni mogel računati na poškodovane Martina Hebarja, Urbana Pippa in Ibrahima Haseljića. Po poškodbi pa se je vrnil Enej Slatinek Jovičić.

Tekmo v Mariboru so bolje odprli domačini, ki so v 4. minuti z zadetkom Matica Košca povedli z 2:0. Rezultat je v 8. minuti tekme izenačil Domen Tajnik (2:2). Po obrambi Matevža Skoka in zadetku Kenana Pajta so ose minuto kasneje prvič na tekmi povedle za zadetek (2:3). Najvišje vodstvo rokometašev Gorenja Velenje na tekmi je v 17. minuti postavil Tilen Sokolič in svojo ekipo popeljal do vodstva s tremi zadetki (5:8). V 23. minuti je zaostanek Mariborčanov zmanjšal Teo Jezernik (9:10). Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 11:12 v korist Velenjčanov.

Rokometaši Gorenja Velenja so v drugi polčas vstopili bolj odločno in v 32. minuti z zadetkom Matica Verdinka povedli za tri (11:14). Domačini niso popuščali. Svojo ekipo je v 41. minuti tekme do izenačenja (16:16) pripeljal Izidor Budja. S tremi zaporednimi zadetki Petra Šiška so ose povedle za tri (19:21). Pet minut pred koncem tekme je Domen Tajnik s svojim šestim zadetkom na tekmi postavil novo najvišje vodstvo Velenjčanov (22:27). Do konca tekme so črno-rumeni prednost višali in na koncu slavili z osmimi zadetki prednosti (23:31).

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil s šestimi zadetki Domen Tajnik, pri domačih je bil z devetimi Izidor Budja. Za igralca tekme je bil izbran Tilen Sokolič.

Naslednja tekma čaka varovance Zorana Jovičića naslednjo nedeljo, 25. Novembra ob 18.00 uri v Rdeči dvorani. Rokometaši RK Gorenje Velenje se bodo v 3. Krogu Lige NLB pomerili z večnimi rivali, ekipi RK Celje Pivovarna Laško.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Za nami je zelo težka tekma. Na začetku smo imeli težave z realizacijo, kar je kazal tudi rezultat ob polčasu tekme. V drugem polčasu smo se spet borili za vsako žogo. Zadnjih petnajst minut smo malo spremenili obrambo in prigarali končni rezultat. Čestitam svojim fantom za prikazano in borbo, Mariboru pa želim veliko sreče v nadaljevanju.˝

2.krog, Lige NLB, 18. September, 16.00 (Dvorana Tabor, Maribor), 175 gledalcev
Sodnika: Savkovič, Marinkovič
RK MARIBOR BRANIK : RK GORENJE VELENJE 23:31 (11:12)
RK MARIBOR BRANIK: Zupančič, Lorger (11 obramb), Kristan, Planinšek, Jezernik (5), Sok (1), Kovačec (2), Jerenec (1), Košec (2), Gregorič (1), Blagotinšek (1), Kačičnik (1), Budja (9), Razor, Hedl

RK GORENJE VELENJE: Skok (9 obramb), Verboten, Taletović (6 obramb), Tajnik (6), Pajt (3), Drobež (3), Kovačič, Mlivić M., Sokolič (5), Verdinek (3), Šiško (5), Grmšek (5), Jovičić, Mlivić T., Predović (1), Hriberšek

Sedemmetrovke: RK Maribor Branik (4/3), RK Gorenje Velenje (4/1)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se