Show menu

Borbena igra Velenjčane popeljala do prve zmage v državnem prvenstvu

10. 9. 2022

Rokometaši Gorenja Velenja so uvodno tekmo nove sezone Lige NLB odigrali v Slovenj Gradcu proti ekipi RD Riko Ribnica. Po borbenih šestdesetih minutah so se prve zmage v državnem prvenstvu veselili rokometaši Gorenja Velenja, ki so slavili z rezultatom 33:26.

Po osvojitvi četrtega naslova Sperpokalnih zmagovalcev, so velenjske ose uradno odprle tudi novo sezono Lige NLB. Prvi tekmec varovancev Zorana Jovičića v državnem prvenstvu je bila ekipa RD Riko Ribnica. Ribničani so preteklo sezono zaključili na četrtem mestu in so za rokometaši Gorenja Velenja zaostali za sedem točk.

Zaradi zasedenosti dvorane so rokometaši RK Gorenje Velenje prvi krog Lige NLB odigrali v ŠD Slovenj Gradec, kjer so se v lanski sezoni veselili naslova Pokalnih prvakov Slovenije.

Tekmo so bolje odprli Velenjčani, ki so v 5. minuti z zadetkom Matica Verdinka povedli s 3:0. Prvi zadetek za goste je v 6. minuti dosegel Uroš Miličević in zmanjšal zaostanek svoje ekipe (3:1). Novo najvišje vodstvo je v 12. minuti postavil Matic Verdinek in popeljal svojo ekipo do vodstva s petimi zadetki (8:3). Pet minut pred koncem prvega polčasa so Ribničani z zadetkom Ivana Laljeka zmanjšali zaostanek na dva zadetka (12:10). Do konca prvega polčasa so ose uspele prednost povečati na štiri zadetke. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 15:11 v korist rokometašev Gorenja Velenja. 

Tudi v drugi polčas so bolj odločno vstopile ose. Že v 34. minuti je Ibrahim Haseljić izenačil najvišje vodstvo (+5) in varovanci Zorana Jovičića so povedli z rezultatom 18:13. Novo najvišjo prednost (+6) črno-rumenih je v 40. minuti tekme postavil najboljši igralec pretekle sezone Lige NLB, Domen Tajnik (21:15). Timotej Grmšek je v 47. minuti uspel prednost Velenjčanov povečati na sedem (27:20). Deset minut pred koncem tekme sta sodnika rdeč karton dosodila Davidu Kovačiču. Tekmo so Velenjčani do konca pripeljali v miru in se ob zadnjem sodnikovem žvižgu veselili zmage z rezultatom 33:26.

S sedmimi zadetki sta bila najboljša strelca pri domačinih Ibrahim Haseljić in Timotej Grmšek. Pri gostih je bil s sedmimi zadetki najbolj učinkovit Uroš Miličević. Za igralca tekme je bil izbran Matevž Skok.

Timotej Grmšek, rokometaš RK Gorenje Velenje 
˝Danes smo z zelo borbeno igro in veliko željo, premagali ekipo iz Ribnice. Zavedali smo se, da nas bo čakala zelo težka tekma, na katero smo se dobro pripravljali. Prikazali smo ekipno igro in se na koncu zasluženo veselili zmage.˝

Uroš Miličević, rokometaš RD Riko Ribnica
˝Najprej čestitke Gorenju Velenju za zasluženo zmago. Obe ekipi stan a igrišču pokazali parvo borbo. Menim, da je končni rezultat in razlika šestih zadetkov previsoka za prikazano. Mi moramo dvigniti glave in iskati točke na ostalih tekmah.˝

V naslednjem krogu bodo rokometaši RK Gorenje Velenje gostovali pri RK Maribor Branik. Tekma 2. Kroga Lige NLB bon a sporedu v nedeljo, 18. Septembra ob 20.00 v dvorani Tabor.

1.krog Lige NLB, 10. September, 17.00 (ŠD Slovenj Gradec), gledalcev
Sodnika: Žibret, Teršek

RK GORENJE VELENJE : RD RIKO RIBNICA 33:26 (15:11)
RK GORENJE VELENJE:
Skok (15 obramb), Verboten, Taletović, Haseljić (7), Tajnik (2), Pajt (5), Drobež (1), Kovačič, Mlivić M., Sokolič (3), Verdinek (4), Šiško (3), Grmšek (7), Mlivić T., Hriberšek
RD RIKO RIBNICA: Jelenović, Meštrić (9 obramb), Klarič (2 obrambi), Levstek, Laljek (2), Pogorelec, Bogdanović (4), Gorenc (2), Žagar (4), Ljevar (2), Grum (2), Miličevič (7), Cimerman, Grebenc (2), Nosan, Hrastnik (1)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (6/3), RD Riko Ribnica (3/1)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se