Show menu

Rokometaše Gorenja Velenja čaka v soboto prva tekma Lige NLB

8. 9. 2022

Rokometaši Gorenja Velenja bodo novo sezono Lige NLB odprli s tekmo proti RD Riko Ribnica. Tekma 1. kroga bo na sporedu v soboto, 10. septembra ob 17.00 uri v ŠD Slovenj Gradec.

Uvodno dejanje sezone 2022/2023 je bila tekma Superpokala Slovenije, na kateri so rokometaši Gorenja Velenja po izjemni končnici slavili (33:36) proti večnim rivalom, ekipi RK Celje Pivovarna Laško. Velenjčani so se tako veselili četrtega naslova slovenskih Superpokalnih prvakov.

Prvi nasprotnik velenjskih os v Ligi NLB bo ekipa iz Ribnice. Varovanci Zorana Jovičiča so se z Ribničani lani srečali dvakrat. Prvič v Ribnici, kjer so domačini slavili z rezultatom 31:29, tekma v Velenju pa se je končala brez zmagovalca.

Ekipa, ki je lani zasedla četrto mesto v državnem prvenstvu, bo letos moči merila v Evropskem pokalu, kjer bodo letos nastopali tudi Velenjčani.

Zaradi zasedenosti Rdeče dvorane, bodo rokometaši RK Gorenje Velenje tekmo proti Ribnici odigrali v ŠD Slovenj Gradec. Za imetnike sezonske vstopnice je vstop na tekmo prost. Vstopnice, na vaše ime in priimek, prevzamete na blagajni pred dvorano v Slovenj Gradcu.

Tekmo 1. kroga Lige NLB med Gorenjem Velenjem in Riko Ribnico, si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu.

Tilen Sokolič, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝V soboto k nam prihaja zelo dobra ekipa Ribnice. Zavedamo se, da bo tekma napeta in izenačena vseh 60 minut zato bomo morali ostati zbrani. Želimo si uspešne otvoritve nove tekmovalne sezone in storili bomo vse, da točki ostaneta pri nas.˝

1.krog Liga NLB, 10. september, 17.00 (ŠD Slovenj Gradec)
RK GORENJE VELENJE : RD RIKO RIBNICA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se