Show menu

Velenjčani Superpokalni prvaki

4. 9. 2022

Rokometaši Gorenja Velenja so sezono 2022/2023 odprli s Superpokalno tekmo v Gornji Radgoni. Nasproti jim je stala ekipa RK Celje Pivovarna Laško. Po izjemni tekmi in stelih s črte sedmih metrov so prvo lovoriko sezone odnesli rokometaši Gorenja Velenja.

Uvodno dejanje sezone 2022/2023 je bila tekma Superpokala Slovenije v Gornji Radgoni. Na prvi tekmi sezone sta se 126. srečali ekipi RK Gorenje Velenje in RK Celje Pivovarna Laško. V Gornji Radgoni je svojo četrto Superpokalno lovoriko osvojil RK Gorenje Velenje.

Pred začetkom tekme so člani RZS podelili nagrade najboljšim posameznikom pretekle sezone. Za najkoristnejšega igralca pretekle sezone Lige NLB je bil izbran DomenTajnik, nagrado pa mu je izročil predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac.

Prvi napad na tekmi je pripadel Celjanom, ki pa ga niso izkorostili. Za prvi zadetek na tekmi in prvo vodstvo Velenjčanov je poskrbelDomen Tajnik v 2. minuti tekme (0:1). V 5. minuti so ose z novim zadetkom Domna Tajnika povedle za 2 (2:4). Ibrahim Haseljić je v 8. minuti tekme postavil novo najvišje vodstvo +3 (4:7). Po prvi četrtini tekme je semafor kazal rezultat 7:10 v korist rokometašev Gorenja Velenja. Celjani so rezultat uspeli izenačiti v 22. minuti tekme (14:14). Velenjčani niso dolgo čakali na novo vodstvo, že v naslednji minuti je Branko Predović s svojim drugim zadetkom na tekmi, ekipo popeljal do novega vodstva (14:15). Obramba Matevža Skoka in hitro posredovanjeDomna Tajnika sta Velenjčane zopet popeljala do vodstva z dvema zadetkoma (14:16). Po izjemnem prvem polčasu sta ekipi na odmor odšli pri rezultatu 18:19 v korist varovancev Zorana Jovičića.

Med polčasom so nagrade podelili najboljšim ekipam glede na dosežke pri mlajših kategorijah. RK Gorenje Velenje je z zbrani 146 točkami v pretekli sezoni zasedel drugo mesto v tekmovanju mladih. Nagrado je sprejel coordinator mlajših selekcij in trener mladinske ekipe, Marko Oštir.

Tudi v drugem polčasu so bolje začeli Velenjčani, ki so z zadetkom Matica Verdinka povedli za 2 (19:21). Najvišje vodstvo v drugem polčasu je v 35. minuti postavil Kenan Pajt in ose so povedle z rezultatom 19:23. Petnajst minut pred koncem tekme je Timotej Grmšek postavil rezultat 24:28 v korist svoje ekipe. Celjani do se v 48. minuti spet približali na dva zadetka zaostanka (26:28), minuto kasneje pa še samo na zadetek (27:28). Devet minut pred koncem tekme so Celjani rezultat izenačili (28:28). Vse do konca tekme smo v novi dvorani v Gornji Radgoni  spremljali izenačen dvoboj dveh najboljših slovenskih ekip. V zadnji minuti tekme so Velenjčani po zadetkuKenana Pajta povedli za zadetek (32:31). V zadnji sekundi rednega dela so Celjani izenačili (32:32). Rednemu dele tekme so sledili streli iz sedmih metrov.


Prvo sedemmetrovko je Celjanom odbranil Matevž Skok, za prvi zadetek Velenjčanov je poskrbel Tilen Sokolič in Velenjčani so povedli z 1:0. Celjani so v drugo zadeli, prav tako Domen Tajnik za Velenjčane. Tudi tretji strel Celjanov je odbranil Matevž Skok, za RK Gorenje Velenje pa je zadel Matic Verdinek in Velenjčani so povedli s 3:1. Matevž Skok je odbranil tudi četrti strel rokometašem Celja in varovanci Zorana Jovičića so se veselili prve lovorike v tej sezoni.

Za najbolj koristnega igralca Superpokala Slovenije je bil izbran Domen Tajnik.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Menim, da smo si lovoriko, ki nam je manjkala prislužili z borbo. Veseli in ponosni smo na vse. Zdaj so naše misli že usmerjene na prvi krog Lige NLB. V soboto nas čaka tekme proti Ribnici, podobna današnji. Danes je čas za slavje, jutri pa moramo glave vrniti na pravo mesto.˝


Matevž Skok, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Prva lovorika je tu, borili smo se do zadnjega da jo osvojimo. Na koncu smo imeli malo nesreče, da so nas Celjani dohiteli, ampak smo z značajem in karakterjem ter našo borbenostjo smo prišli do prve lovorike. Prvi cilj je osvojen, zdaj pa moramo formo še samo stopnjevati.˝


Domen Tajnik, rokometaš RK Gorenje Velenje

˝Občutki so fenomenalni. Že od prvega treninga v julija je bila naša prva misel Superpokalna tekma in želja, da sezono odpremo z zmago. Na to tekmo smo se pripravljali vrhunsko, kar smo tudi pokazali. Na koncu smo imeli malo nesreče, ampak smo zbrali skupaj glave in se zavedali, da je ta tekma naša in na koncu zasluženo zmagali.˝

Superpokal Slovenije, 4. September, 18.15 (Gornja Radgona)
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 35:33 (18:19)
RK GORENJE VELENJE: Skok (11 obramb), Verboten, Taletović (3 obrambe), Haseljić (2), Tajnik (11), Pajt (7), Drobež, Kovačič, Mlivić M., Sokolič (4), Verdinek (1), Šiško, Grmšek (3), Mlivić T., Predović (4), Hriberšek.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se