Show menu

Prvi izziv v novi sezoni bo Superpokal Slovenije

31. 8. 2022

Rokometna sezona 2022/2023 se bo uradno začela v nedeljo, 4. septembra s tekmo Superpokala Slovenije v Gornji Radgoni. Za prvo lovoriko sezone se bosta pomerila aktualni pokalni prvak, RK Gorenje Velenje in aktualni državni prvak, RK Celje Pivovarna Laško.

Slovenski Superpokal se na rokometna igrišča vrača po dveh letih in bo predstavljal uvod v rokometno sezono 2022/2023. Do sedaj je bil Superpokal izveden dvanajstkrat, Velenjčani so prestižno lovoriko osvojili trikrat, in sicer v letih 2009, 2011 in 2012, letos pa se podajajo v borbo za četrto.

Rokometašem RK Gorenje Velenje, aktualnim pokalnim prvakom bodo nasproti stali večni rivali, aktualni državni prvaki, RK Celje Pivovarna Laško. Uvodna tekma sezone se bo odigrala v nedeljo, 4. septembra ob 18.15 v povsem novi športni dvorani v Gornji Radgoni.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Veseli me, da bo na sporedu spet Superpokal Slovenije. Z ekipo Celja se poznamo zelo dobro in zavedamo se, da bodo odločale malenkosti. Imamo kar nekaj težav s poškodbami, ampak ne mečemo puške v koruzo. Tisti, ki bodo igrali bodo dali od sebe svoj maksimum in to je za mene najbolj pomembno.˝

Emir Taletović, kapetan RK Gorenje Velenje
˝Težko je napovedati rezultat tekme, ker se obe ekipi na to tekmo in celo sezono dobro pripravljamo. Zavedamo se, da bodo malenkosti odločale. Poznamo se zelo dobro, odigrali smo že veliko medsebojnih tekem. Lani smo v polfinalu pokala Slovenije odigrali zelo dobro tekmo. Želimo si takšne tekme tudi v nedeljo in naj zmaga najboljši.˝

Superpokal Slovenije, 4. september, 18.15 (ŠD Gornja Radgona)
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 


Prijavi se na e-novice

Prijavi se