Show menu

Ose zaključile uspešno sezono

27. 5. 2022
Velenjske ose so uspešno sezono zaključile s tekmo v Slovenj Gradcu. Po borbenih šestdesetih minutah so se zmage na koncu z rezultatom 28:27 veselili Slovenjgradčani.

Na gostovanje v Slovenj Gradec so se Velenjčani odpravili brez štirih ključnih igralcev. Zaradi poškodbe so manjkali vratar Aljaž Panjtar, kapetan David Miklavčič, Jernej Drobež in Peter Šiško.

Doačini so z zadetkom odprli tekmo in povedli z 1:0. Prvi gol za Velenjčane je s črte sedmih metrov dosegel Kenan Pajt in rezultat izenačil. V 4. minuti tekme so Slovenjgradčani povedli za dva, a ose so rezultat spet uspele izenačiti. Najvišje vodstvo so domačini dosegli v 15. minuti, ko so povedli s tremi zadetki (10:7). Z zadetkom Matica Ravnikarja so črno-rumeni razultat v 23. minuti zopet izenačili (11:11). Ob koncu prvega polčasa so Velenjčani povedli in na odmor odšli z zadetkom prednosti (15:16).

Domen Tajnik je z zadetkom odprl drugi polčas in svojo ekipo popeljal do prvega vodstva z dvema zadetkoma (15:17). Domačini so v 38. minuti prednost Velenjčanov zmanjšali, dve minuti kasneje pa rezultat izenačili (20:20). Slovenjgradčani so petnajat minut pred koncem tekme spet povedli za zadetek (23:22), a ose jim niso dovolile dolgo ostati v vodstvu. Timotej Grmšek je v 48. minuti dosegel svoj četrti zadetek in ose so spet povedle z minimalno prednostjo (23:24). Izenačena igra se je nadaljevala, vodstvo pa so minuto pred koncem spet prevzeli domačini (28:27) in na koncu slavili z minilano razliko (28:27).

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil z devetimi zadetki Domen Tajnik. 

Domen Tajnik, rokometaš RK Gorenje Velenje
“Za nami je uspešna sezona. Naš cilj pred začetkom je bil osvojiti vsaj eno lovoriko in to smo z naslovom pokalnih prvakov dosegli. Danes smo odigrali dobro tekmo, borbeno od prve do zadnje minute. Žal nam na koncu ni uspelo slaviti. Čestitke domačinom.˝

Varovanci Zorana Jovičića so s tekmo 26. kroga Lige NLB sklenili uspešno sezono, v kateri so osvojili naslov pokalnih prvakov, igrali v četrtini finala Lige Evropa in zasedli tretje mesto v državnem prvenstvu.

Pred rokometaši Gorenja Velenja je zaslužen počitek, ki bo trajal vse do konca julija, ko se bo ekipa Zorana Jovičića zbrala na pripravah za sezono 2022/2023. Dopust pa bo krajši za Domna Tajnika, Jerneja Drobeža in Timoteja Grmška, ki bodo med 25. junijem in 5. julijem branili barve Slovenije na sredozemskih igrah.

26.krog Lige NLB, 27. maj, 18.00 (ŠD Slovenj Gradec)
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK GORENJE VELENJE 28:27 (15:16)
RK GORENJE VELENJE: Verboten, Taletović (13 obramb), Haseljić (2), Tajnik (9), Pajt (2), Velić, Starc, Sokolič, Verdinek (1), Grmšek (4), Jovičić (4), Mlivić, Predović (3), Ravnikar (2)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se