Show menu

Pred osami zadnja tekma uspešne sezone

26. 5. 2022

Pred rokometaši Gorenja Velenja je zadnja tekma te sezone. Bronasti Velenjčani se bodo v 26. krogu Lige NLB pomerili s sosedi iz Slovenj Gradca. Tekma bo na sporedu v petek, 27. maja ob 18.00 v ŠD Slovenj Gradec.  


Zadnjo domačo tekmo te sezone so velenjski rokometaši odigrali v torek, 24. maja, ko so slavili proti RK Trimo Trebnje z rezultatom 29:27. Varovanci Zorana Jovičića so si tako, že en krog pred uradnim zaključkom državnega prvenstva, zagotovili tretje mesto v Ligi NLB. Tekma proti RK Slovenj Gradec 2011 bo njihova zadnja v tej sezoni. 


Za Velenjčani je uspešna sezona. Po izjemnem uspehu v Ligi Evropa in uvrstitvi med najboljših osem ekip, so črno-rumeni v mesecu maju slavili naslov pokalnih prvakov. Kljub že osvojenemu tretjemu mestu v državnem prvenstvu, pa ose v Slovenj Gradec odhajajo motivirani in zmage željni. 


Rokometaši Gorenja Velenja in Slovenj Gradca so se v tej sezoni srečali dvakrat. Na obeh tekmah so slavili črno-rumeni, prvič decembra v Ligi NLB z rezultatom 34:28 in drugič v Pokalu Slovenije z rezultatom 28:27. 


Aljaž Verboten, rokometaš RK Gorenje Velenje
“Jutri nas čaka zadnja tekma letošnjega prvenstva proti rk slovenj gradec. Kot z vemo je lahko rk slovenj gradec zelo neugoden tekmec saj igramo v njihovi domači dvorani. Ampak kljub temu se bomo z fanti dobro pripravili na njih ter se potrudili da zmagamo in z zmago končamo letošnje prvenstvo.”


26. krog Lige NLB, 27. maj, 18.00 (ŠD Slovenj Gradec)
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se