Show menu

Velenjčani slavili na zadnji domači tekmi te sezone

24. 5. 2022
Rokometaši Gorenja Velenja so na zadnji domači tekmi te sezone, slavili proti drugo uvrščeni ekipi RK Trimo Trebnje. Velenjske ose so bile od Trebanjcev boljše z rezultatom 29:27.

Velenjski rokometaši so v torek, 24. maja odigrali zadnjo domačo tekmo te sezone. Rdeča dvorana je gostila zaostalo tekmo 14. kroga in derbi proti RK Trimo Trebnje. Po napetih šestdesetih minutah so se zmage veselili rokometaši Gorenja Velenja z rezultatom 29:27.

Trener Zoran Jovičić na tekmi proti Trimu ni mogel računati na tri poškodovane igralce, Aljaža Panjtarja, kapetana Davida Miklavčiča in Jerneja Drobeža. V prvih minutah tekme pa je z igrišča, zaradi poškodbe odšel Peter Šiško.

Z zadetkom so tekmo odprli gostje in povedli z 1:0. Rezultat je v 5. minuti izenačil Tilen Sokolič (1:1). Timotej Grmšek je v 6. minuti tekme poskrbel za prvo vodstvo črno-rumenih (2:1). Prvič so z dvema zadetkoma Velenjčani povedli v 9. minuti, ko je svoj prvi gol dosegel Domen Tajnik (4:2). Po prvi četrtini tekme so ose ohranile prednost dveh zadetkov. V 20. Minuti je Enej Slatinek Jovičić zadel za +3, Tilen Sokolič pa je dve minuti kasneje prednost os povečal na štiri (10:6). Dve minuti pred koncem polčasa so se Trebanjci uspeli Velenjčanom približati na dva zadetka (12:10). Na odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 14:11.

V prvem napadu drugega polčasa so gostje zaostanek zmanjšale na dva zadetka (14:12). Trebanjci so v 41. minuti rezultat izenačili na 18:18. Devet minut pred koncem tekme so gostje povedli za zadetek, minuto kasneje pa za dva (23:25). Matic Verdinek je s svojim petim zadetkom na tekmi rezultat v 52. minuti izenačil (25:25). Minuto pred koncem tekme je z obramo in zadetkom, tehnico v korist Velenjčanov prevesil Emir Taletović (28:27). Končni rezultat 29:27 je postavil Matic Verdinek s svojim šestim zadetkom.

Emir Taletović je zbral 15 obramb. Šest zadetkov sta prispevala Domen Tajnik in Matic Verdinek, s petimi pa jima je sledil Tilen Sokolič.

Varovanci Zorana Jovičića bodo odlično sezono zaključili v petek, 27. maja v Slovenj Gradcu, kjer bodo odigrali tekmo zadnjega kroga Lige NLB.

Emir Taletović, rokometaš Gorenja Velenja
“Za nami je zadnja domača tekma, derbi v pravem pomenu besede, saj je bila tekma napeta od prve do zadnje minute. V prvem polčasu smo uspeli narediti razliko, ki pa so jo Trebanjci v zacetku drugega polčasa izenačili in pred koncem tekme tudi povedli. Na koncu tekme smo pokazali karakter, odigrali zbrano in se na koncu zasluženo veselili zmage.”

14.krog Lige NLB, 24. maj, 20.15 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : RK TRIMO TREBNJE 29:27 (14:11)
RK GORENJE VELENJE:
Verboten, Taletović (15 obramb), Haseljić (1), Tajnik (6), Pajt (1), Velić, Starc, Sokolič (5), Verdinek (6), Šiško, Grmšek (3), Jovičić (3), Mlivić, Predović (3), Ravnikar

Prijavi se na e-novice

Prijavi se