Show menu

Osje gnezdo zapušča Ibrahim Haseljić

20. 5. 2022

Po šestih sezonah igranja v črno-rumenem dresu, iz osjega gnezda odhaja Ibrahim Haseljić. Perspektivni 22- letni bosanski reprezentant bo svojo pot nadaljeval v tujini. 


Haseljić se je v Šaleško dolino preselil pred začetkom sezone 2016/17, poprej pa je bil član lokalnega rokometnega kluba Gradačca, pri katerem je že kot najstnik okušal tudi igranje na članski ravni. Leta 2016 je bil povabljen na priprave bosanske reprezentance do 20 let, četudi je bil tedaj dve leti mlajši od večine ostalih izbrancev. Nova prelomnica se je na njegovi športni poti zgodila zgolj leto zatem, ko je bil prvič vabljen tudi na priprave članske izbrane vrste, katerih redni udeleženec je še danes.


Ob prihodu v Gorenje Velenje je sprva branil barve mladinske ekipe in na treningih kazal veliko prizadevnost. Zanjo je bil nagrajen v drugem delu sezone (2016/17), ko je že nastopil v članski ekipi. Od sezone 2017/18 pa je bil 22- letni bosanski reprezentant stalni član članskega moštva in izjemno pomemben del mlade in perspektivne ekipe, ki je v tem času dosegla velike uspehe.

 

Do danes je za RK Gorenje Velenje zbral 174 nastopov in dosegel 393 zadetkov. V črno-rumenem dresu je “Ibro” osvojil dva naslova pokalnih prvakov in naslov državnega prvaka, poleg tega pa je zaigral tudi v vseh evropskih klubskih tekmovanjih, Ligi prvakov, Ligi Evropa in Evropskemu pokalu.

 

Vsi člani RK Gorenje Velenje se mu zahvaljujemo za njegov doprinos in mu želimo veliko uspeha v nadaljevanju njegove kariere, za katero ne dvomimo da bo bleščeča.

 

Ibrahim Haseljić, rokometaš RK Gorenje Velenje
“Za mano je čudovitih šest let v Velenju. Vesel sem, da sem imel priložnost zaigrati za klub kot je RK Gorenje Velenje. V tem času sem se od vseh soigralcev in trenerjev naučil veliko in vsak izmed njih je zaslužen, da sem danes takšen rokometaš in človek. V Velenju sem spoznal prijatelje za celo življenje in doživel nekaj najlepših trenutkov mojega življenja. Hvaležen sem vsem v klubu za priložnost in podporo, ki so mi jo nudili. Ekipi želim vso srečo v naslednji sezoni, zaslužijo si spet osvojiti naslov državnih in pokalnih prvakov.”


Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje
““Ibra” je super fant in žal nam je, da nas po tej sezoni zapušča. Odkar se je kot mlad fant pred šestimi leti pridružil našemu klubu in najprej zastopal barve naše mladinske ekipe, se je razvil v vrhunskega igralca. Normalna pot zanj je, da gre naprej in se preizkusi se na “večjem odru”. Verjamemo, da je pred njim izjemna kariera in da se bo vedno z veseljem spominjal Rokometnega kluba Gorenje Velenje. Ibrahimu želimo v nadaljevanju obilo sreče in uspeha.”

Prijavi se na e-novice

Prijavi se