Show menu

Rokometni klub Gorenje Velenje tretjič v zgodovini kluba pokalni prvak

16. 5. 2022

Rokometni klub Gorenje Velenje je tretjič v zgodovini kluba postal pokalni prvak. Črno-rumeni so na finalni tekmi v Slovenj Gradcu proti RK Urbanscape Loka (34:31) uspeli ubraniti naslov pokalnih zmagovalcev.


Velenjčani so se v finale Pokala Slovenije uvrstili z zmago proti ekipi Celja Pivovarne Laško. Na sobotnem polfinalu so bili Velenjčani boljši z rezultatom 32:30. V finalu so se varovanci Zorana Jovičića pomerili z RK Urbanscape Loka in se po zmagi z 34:31 veselili naslova pokalnih prvakov, tretjega v zgodovini kluba.

 

Z dvema zaporednima zadetkoma Timoteja Grmška so ose v 3. minuti finalnega obračuna povedle z 2:0. Škofjeločani so dve minuti kasneje rezultat izenačili (2:2). Do 21. minute Velenjčani niso uspeli povesti za več kot za zadetek. V 21. minuti so ose z zadetkom Tilna Sokoliča spet povedle za dva. Prednost dveh zadetkov so nato držale vse do konca polčasa. Enej Slatinek Jovičić je s svojim drugim zadetkom na tekmi postavil rezultat prvega polčasa, in sicer 14:12 v korist Velenjčanov.Drugi polčas so z dvema zaporednima zadetkoma odprli Ločani in rezultat v 31. minuti izenačili na 14:14. V 36. minuti so rokometaši Urbanscape Loke prvič na tekmi povedli z minimalno razliko (16:17). Velenjčani so nato z zbrano obrambo in z nekaj hitrimi protinapadi v 41. minuti dosegli najvišjo prednost na tekmi (21:18). Petnajst minut pred koncem tekme so Velenjčani z zadetkom Matica Verdinka povedli za pet (25:20). Škofjeločani niso popuščali, a velenjske ose so uspele prednost zadržati vse do konca tekme. Zmage z rezultatom 34:31 so se po šestdesetih minutah tekme veselili varovanci Zorana Jovičića.


Z zmago v finalu Pokala Slovenije so se rokometaši Gorenja Velenja veselili svojega tretjega naslova pokalnih prvakov v zgodovini kluba.


David Miklavčič, rokometaš Gorenja Velenja
˝Kljub slabšemu uvodu v sezono, mislim, da smo pustili zelo dober vtis. V državnem prvenstvu smo naredili preveč napak, smo pa zato prikazali odlično igro v Ligi Evropa. Osvojitev naslova pokalnih zmagovalcev pa je češnjica na torti izjemno naporne sezone. Vsi smo na zaključni turnir vstopili z željo po osvojitvi pokala in po uvrstitvi v finale je bila motivacija še večja. Zelo sem ponosen na ekipo, ki je danes zasluženo dvignila pokal.˝Finale Pokala Slovenije, 15. maj. 17.30 (ŠD Slovenj Gradec)
RD URBANSCAPE LOKA : RK GORENJE VELENJE 34:31 (14:12)
RK GORENJE VELENJE:
Verboten, Panjtar, Taletović (4 obrambe), Haseljić (1), Tajnik (4), Pajt, Starc, Miklavčič, Drobež (1), Sokolič (6), Verdinek (4), Šiško (6), Grmšek (4), Jovičić (2), Mlivić, Predović (6)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se