Show menu

Velenjčani z borbeno igro do finala Pokala Slovenije

14. 5. 2022

Danes sta bili na sporedu obe polfinalni tekmi Pokala Slovenije. Na prvi tekmi je RD Urbanscape Loka slavila proti RK Dobova, na drugi pa so Velenjčani z rezultatom 32:30 premagali ekipo Celja Pivovarne Laško. V finalu, ki bo na sporedu v nedeljo, 15. maja ob 17.30, se bosta pomerili ekipi RD Urbanscape Loka in RK Gorenje Velenje.


Rokometaši Gorenja Velenja in Celja Pivovarne Laško so se v polfinalu Pokala Slovenije srečali tudi dve leti nazaj v Novem Mestu, tudi takrat so Velenjčani, tako kot letos, zmagali za dva zadetka. V finalu se bosta tako pomerili ekipi RK Gorenje Velenje in RD Urbanscape Loka, na tekmi za 3. mesto pa RK Celje Pivovarna Laško in RK Dobova. 


Prvi polčas so z zadetkom odprli Celjani in povedli z 1:0. Z zadetkom Jerneja Drobeža so Velenjčani rezultat izenačili na 1:1. Za prvo vodstvo os je v 6. minuti poskrbel Kenan Pajt (3:2). Pivovarji so rezultat hitro izenačili, v 13. minuti pa povedli za dva (6:8). Osem minut pred koncem prvega polčasa je Domen Tajnik rezultat obrnil v korist Velenjčanov (12:10). Do konca prvega polčasa smo na igrišču športne dvorane Slovenj Gradec spremljali izenačen boj dveh najboljših slovenskih ekip. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 14:14.


V drugi del tekme so bolje vstopile ose in že v drugi minuti polčasa povedle za dva (16:14). Celjani so rezultat v 35. minuti izenačili (16:16). Po štirih zaporednih zadetkih črno-rumenih je semafor v slovenjgraški dvorani v 40. minuti kazal rezultat 21:17 (+4). Najvišjo prednost na tekmi so rokometaši Gorenja Velenja dosegli v 45. minuti z zadetkom Domna Tajnika (26:21). Pivovarji so minuto pred koncem tekme uspeli zmanjšati zaostanek na en zadetek. V zadnji minuti tekme je Tilen Sokolič zadel za 32:30, Emir Taletović pa ubranil strel Celjanov in veselje v velenjskem taboru se je začelo.


Emir Taletović je na polfinalni tekmi zbral enajst obramb. Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil z osmimi zadetki Matic Verdinek, s šestimi mu je sledil Domen Tajnik. 


Emir Taletović, vratar RK Gorenje Velenje:
"Ko nam je žreb določil, da se bomo v polfinalu srečali s Celjani, smo si rekli, da je čisto vseeno s kom se srečamo najprej, v vsakem primeru moramo odigrati 60 minut in na igrišču pokazati vse kar znamo. Cela tekma je bila napeta, tudi, ko smo povedli za 5 zadetkov smo se zavedali, da se lahko v primeru, da ne bomo do konca tekme zbrani, rezultat hitro obrne.  Zadnjih minutah so znali izkoristit naše napake in se nam približali. Rad bi čestital soigralcem za borbo celotnih 60 minut, niti za sekundo niso popustili v svoji igri. Zavedamo se, da je pred nami še ena težka tekma in koliko ta tekma nosi. Čestitke za današnjo igro, jutri pa moramo tudi proti Loki pokazati isto.˝


Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Izjemno smo veseli uvrstitve v finale Pokala. Po tekmi pred enim tednom smo bili razočarani, zato smo se na današnjo tekmo toliko bolj pripravljali. Zmage smo veseli, a kljub temu moramo ohraniti zbrane glave, se pomiriti, spočiti in pripraviti na finale. Jutri nas čaka tekma, ki nosi vse. Spet se bomo morali zbrati in borbeno odigrati od prve do zadnje minute.˝


Za pokalno lovoriko se bosta jutri pomerili ekipi Velenja in Škofje Loke. Finale Pokala Slovenije si boste lahko v neposrednem prenosu ob 17.30 ogledali na TV Slovenija 2. Pred finalom pa bo, ob 15.00 uri na sporedu tekma za tretje mesto med RK Dobova in RK Celje Pivovarna Laško.


½ Pokala Slovenije, 14. maj, 20.00 (ŠD Slovenj Gradec)
RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 32:30 (14:14)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar (4 obrambe), Taletović (11 obramb). Haseljić (3), Tajnik (6), Pajt (3), Starc, Miklavčič, Drobež (1), Sokolič (3), Verdinek (8), Šiško (3), Grmšek (3), Jovičič (1), Predovič (3)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se