Show menu

Večni derbi pripadel domačinom

8. 5. 2022
Rokometaši Gorenja Velenja so v 24. krogu Lige NLB gostovali pri RK Celje Pivovarna Laško. Rokometaši obeh klubov so v dvorani Zlatorog pripravili pravo rokometno poslastico. Zmagovalci večnega derbija so bili domačini, ki so slavili z rezultatom 27:25. 

V dvorani Zlatorog smo lahko od prve do zadnje minute spremljali derbi v pravem pomenu te besede. Po borbenih šestdeserih minutah so se zmage z rezultatom 27:25 veselili domačini. 


Prvi zadetek na večnem derbiju so dosegli domačini in povedli z 1:0. V naslednji minuti je rezultat izenačil Domen Tajnik (1:1). Za prvo vodstvo Velenjčanov je v 8. minuti poslrbel Tilen Sokolič (3:4). V 10. minuti so ose s prvim zadetkom Matica Verdinka na tekmi povedle z dvema zadetkoma (3:5). Celjani so dve minuti kasneje rezultat izenačili na 5:5. Najvišje vodstvo (+ 2) so domačini dosegli v 15. minuti (8:6). V 20. minuti tekme so črno-rumeni rezultat z zadetkom Matica Verdinka izenačili na 8:8. Do konca prvega polčasa smo v dvorani Zlatorog spremljali izenačen dvoboj dveh najboljših slovenskih ekip. Na odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 14:14.


Po uvodnih minutah brez zadetka, so v 33. minuti prvi zadetek v drugem polčasu dosegli Celjani in povedli z minimalno razliko (15:14). S črte sedmih metrov je bil pri Velenjčanih uspešen Tilen Sokolič in razultat izenačil na 15:15. V 40. minuti so domačini zopet povedli z dvema zadetkoma (19:17). V 46. minuti so Pivovarji dosegli največjo prednost na tekmi, ko so povedli s tremi zadetki (22:19). Tri minute pred koncem tekme so domačini povedli za štiri (27:23). Timotej Grmšek in Tilen Sokolič sta z zadetkoma v zadnjih minutah tekme, uspela zmanjšati zaostanek os. Tekma 24. kroga Lige NLB med RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje se je končala z rezulttom 27:25. 


Pri Velenjčanih je bil najboljši strelec s petimi zadetki Tilen Sokolič, s štirimi mu je sledil Domen Tajnik. 


Domen Tajnik, rokometaš RK Gorenje Velenje
"Vseh šestdeset minut so lahko gledalci spremljali kakovosten rokomet. Vedeli smo, da bo vsaka malenkost na takšni tekmi odločala. Mi sko naredili preveč tehničnih napak v ključnih trenutkih, kar je Celjanom omogočilo, da so pobegnili na tri, mi pa smo jih nato lovili."


Jernej Drobež, rokometaš Gorenja Velenja:
"Najprej čestitke Celjanom za zmago. Tekma je bila takšna, kot se za derbi spodobi: trda, močna, s pravimi prekrški. Morda smo naredili preveč tehničnih napak in zgrešili preveč strelov. Na derbiju se vsaka napaka kaznuje. Čez teden dni nas čaka nova tekma s Celjani. Videli bomo, kdo bo takrat boljši."


Večna rivala se bosta spet srečala čez en teden, in sicer na polfinalni tekmi Pokala Slovenija v Slovenj Gradcu. Tekma med Velenjem in Celjem bo na sporedu, 14. maja ob 20.00 uri. 


24. krog Lige NLB, 7. maj, 20.30 (Dvorana Zlatorog, Celje
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 27:25 (14:14)
RK GORENJE VELENJE:
 Panjtar (6 obramb), Taletović (4 obrambe), Haseljić (3), Tajnik (4), Pajt (1), Velić, Starc, Miklavčič (2), Drobež (1), Sokolič (5), Verdinek (3), Šiško, Grmšek (1), Jovičič (2), Mlivič, Predocić (3)
Prijavi se na e-novice

Prijavi se