Show menu

Velenjčani se z dvignjeno glavo poslavljajo od evropske sezone

3. 5. 2022

Povratno tekmo četrtine finala Lige Evropa so Velenjčani odigrali pred domačimi igralci. Kljub borbeni igri Velenjčanov pa je bil zaostanek iz Lizbone prevelik za preobrat v Rdeči dvorani. Tekma se je končala brez zmagovalca in napredovanja se veseli ekipa Benfice. 


Polna Rdeča dvorana je aktualnim državnim prvakom pričarala vzdušje, ki si ga, po takšni evropski sezoni, varovanci Zorana Jovičića tudi zaslužijo. Izenačena tekma se je končala brez zmagovalca, a zaradi poraza v Lizboni, se je evropska sezona za ose zaključila. 


Prvi zadetek za Velenjčane je dosegel Domen Tajnik in ose popeljal v vodstvo z 1:0. Za najvišje vodstvo črno-rumenih na tekmi je v 11. minuti poskrbel Matic Verdinek (6:3). Rezultat so v 16. minuti gostje izenačili (8:8), štiri minute kasneje pa prvič na tekmi povedli z minimalno prednostjo (8:9). Prednost so Portugalci do konca polčasa še povečali in ose so na odmor odšle z štirimi zadetki zaostanka (11:15). 


V začetku drugega polčasa so na igrišču dominirali Velenjčani, ki so z delnim izidom 5:1, v 38. minuti z zadetkom Matica Verdinka rezultat izenačili (16:16). Do konca drugega polčasa so gledalci v Rdeči dvorani spremljali izenačen dvoboj med Gorenjem in Benfico. Štiri minute pred koncem tekme je kapetan David Miklavčič rezultat izenačil 26:26), Peter Šiško pa s svojim drugim zadetkom na tekmi v 58. minuti popeljal ose v vodstvo. Po zadnjem sodniškem žvižgu se je tekma v Rdeči dvorani zaključila pri rezultatu 27:27. 


Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Matic Verdinek z osmimi zadetki, s štirimi sta mu sledila Ibrahim Haseljić in Tilen Sokolić. 


Rokometaši Gorenja Velenja bodo v soboto gostovali pri trenutno vodilni ekipi Lige NLB, RK Celje Pivovarna Laško. Tekma 24. kroga Lige NLB se bo odigrala v soboto, 7. maja ob 20.30 uri v dvorani Zlatorog. 


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja
˝Ekipa Benfice se je danes zasluženo uvrstila na final4 za kar jim iskreno čestitam. Mi smo tekmo dobro odprli, žal pa smo imeli danes spet preveč zgrešenih strelov, kar je ekipa Benfice dobro izkoristila ter v prvem polčasu naredila razliko. V drugem delu tekme smo jih lovili, na koncu tudi povedli. Žal smo v Lizboni izgubili s preveliko razliko, ki je danes nismo mogli ujeti. Rad bi čestital svojim fantom, za prikazano v tej sezoni. zelo sem ponosen na svoje fante, ki so v najboljši luči predstavljali slovenski in velenjski rokomet v Evropi.˝


Jernej Drobež, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Za nami je težka tekma, vseh šestdeset minut smo morali garati. Tudi pri zaostanku s štirimi zadetki se nismo predali. Želeli smo si zmage, želeli smo si preobrata in zaključnega turnirja. Žal pa nam je nasproti stala ekipa Benfice, ki ima v svoji ekipi sama velika rokometna imena. Malo nam je zmanjkalo za zmago, ampak menim, da smo lahko ponosni na današnjo predstavo in celotno evropsko sezono. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nas podpirali od prve do zadnje minute tekme in v Rdeči dvorani naredili pravo evropsko vzdušje.˝


1/4 finala Lige Evropa, 3. maj, 18.45 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : SL BENFICA 27:27 (11:15)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar (4 obrambe), Taletović (7 obramb), Haseljić (4), Tajnik (1), Pajt (1), Starc, Miklavčič (1), Drobež (2), Sokolič (4), Verdinek (8), Šiško (2), Grmšek (2), Jovičič, Mlivič, Predovič (1), Ravnikar


Prijavi se na e-novice

Prijavi se