Show menu

Delitev točk v Velenju

30. 4. 2022

V 23. krogu Lige NLB so rokometaši Gorenja Velenja v domači Rdeči dvorani gostili RD Riko Ribnica. Po borbenih šestdesetih minutah se je tekma v Velenju končala brez zmagovalca (32:32).


Prvi napad je pripadel gostom, ki so v 1. minuti povedli z 1:0. Z zadetkom Tilna Sokoliča so ose rezultat v 3. minuti izenačile (2:2). Ribničani so dve minuti kasneje povedli s tremi zadetki (2:5). Novo najvišjo prednost so gostje dosegli v 11. minuti, ko so povedli za štiri (6:10). Matic Verdinek je z zadetkom v 12. minuti zmanjšal zaostanek črno-rumenih na dva zadetka (8:10). Najvišjo prednost so gostje izenačili v 17. minuti, ko so spet povedli s štirimi zadetki (10:14). Dve minuti pred koncem polčasa je ekipa Ribnice povedla s petimi zadetki (14:19). V zadnji minuti polčasa je Tilen Sokolič z zadetkom s črte sedmih metrov zmanjšal zaostanek na štiri. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 17:21.


Po slabšem uvodu Velenjčanov v začetku drugega polčasa, so gostje povedli za šest (17:23). Razliko je zmanjšal Tilen Sokolič, ki je bil tudi v drugo uspešen s črte sedmih metrov (18:23). Peter Šiško je deset minut pred koncem tekme ose približal na zadetek zaostanka, Timotej Grmšek pa poskrbel, da so Velenjčani izenačili. Domen Tajnik je s svojim petim zadetkom na tekmi v 58. minuti popeljal svojo ekipo do vodstva z dvema zadetkoma. Dva zaporedna zadetka gostov pa sta pripeljali ekipi do delitve točk. Tekma v Velenju se je končala z rezultatom 32:32. 


Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil s sedmimi zadetki Tilen Sokolič, s petimi mu je sledil Domen Tajnik. Emir Taletović je zbral enajst obramb. 


Tilen Sokolič, rokometaš Gorenja Velenja
“Najprej bi čestital ekipi Ribnice za dobro tekmo. Zavedali smo se, da bo napeta do zadnje sekunde. Danes nas je prvi polčas stal zmage, v obrambi nas ni bilo, nismo se držali dogovorjenega. V drugem polčasu smo imeli priložnosti za zmago, ampak danes se nam žal ni izšlo.”


Za ose ni počitka, saj bo že v torek pred njimi velika preizkušnja. Na povratni tekmi četrtine finala se bodo pomerili z ekipo Benfice in se borili za vstopnico na zaključni turnir. Povratna tekma bo na sporedu v torek, 3. maja ob 18.45 uri v Rdeči dvorani. Vstopnice so na voljo na mojekarte.si in na vseh bencinskih servisih Petrol in OMV ter v TIC Velenje. Na dan tekme pa na blagajni Rdeče dvorane, ki se odpre uro in pol pred začetkom tekme. 


23. krog Lige NLB, 30. april, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : RD RIKO RIBNICA 32:32 (17:21)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar, Taletović (11 obramb), Haseljić (4), Tajnik (5), Pajt (3), Velić, Starc, Miklavčič (2), Drobež (1), Sokolič (7), Verdinek (4), Šiško (2), Grmšek (2), Jovičić (1), Mlivić, Predović (1)


Prijavi se na e-novice

Prijavi se