Show menu

Odličen prvi polčas premalo za zmago

27. 4. 2022

Velenjčani so v torek, 26. aprila v Lizboni odigrali prvo tekmo četrtine finala Lige Evropa. Kljub odličnemu prvemu polčasu, so na koncu tekme rokometaši Gorenja Velenja morali premoč priznati domačinom, ki so slavili z rezultatom 36:29 in imajo tako pred povratno tekmo sedem zadetkov prednosti. 


Prvi zadetek na tekmi so dosegli domačini in v 3. minuti povedli z 1:0. Timotej Grmšek je v isti minuti rezultat izenačil na 1:1. Za prvo vodstvo ose na tekmi je v 4. minuti poskrbel Ibrahim Haseljić (1:2). Obramba Aljaža Panjtarja in zadetek Matica Verdinka sta Velenjčane v 6. minuti popeljala do vodstva z dvema zadetkoma (3:5). Prednost je minuto kasneje povečal Timotej Grmšek, ko je s svojim drugim zadetkom na tekmi prednost povečal na tri. Novo najvišje vodstvo na tekmi je postavil Domen Tajnik, ko je z zadetkom v 9. minuti postavil rezultat 3:7. Po minuti odmora so domačini zopet zaživeli, v 16. minuti so zmanjšali prednost in s sedmim zadetkom na tekmi prišli do minimalnega zaostanka (7:8). Portugalci so 8. minut pred koncem polčasa rezultat izenačili na 11:11. Benfica je v 24. minuti povedla z minimalno prednostjo (12:11). Do konca prvega polčasa smo v Lizboni spremljali izenačen boj, kljub temu pa so Velenjčani polčas zaključili bolj zbrano in na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti (16:18).


Izenačen boj se je nadaljeval tudi v začetku drugega polčasa. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, do 41. minute pa nobena izmed ekip ni povedla za več kot za zadetek. Prvo vodstvo za dva, so domačini dosegli v 42. minuti, ko je s črte sedmih metrov zadel Petar Djordjić in postavil rezultat 26:24. Novo najvišjo prednost so igralci Benfice dosegli v 45. minuti, ko so povedli s štirimi zadetki (28:24). Portugalci so se razigrali in prednost višali, v 56. minuti so povedli za (35:27), kar Velenjčani niso mogli ujeti. Ob zadnjem sodniškem žvižgu je semafor pokazal rezultat 36:29 in zmage so se veselili domačini. 


Popravni izpit bo na sporedu čez en teden, ko bo Rdeča dvorana gostila povratno tekmo četrtine finala. Portugalska Benfica bo v tekmo vstopila kot favorit, Velenjčani pa bodo lovili zaostanek sedmih zadetkov.


Pred povratno tekmo, čaka varovance Zorana Jovičića tekma v državnem prvenstvu. Ose bodo v 23. krogu Lige NLB v Rdeči dvorani gostili RD Riko Ribnica. Tekma bo na sporedu ob 18.00 uri, vstopnice pa lahko v predprodaji kupite na mojekarte.si in na vseh bencinskih servisih Petrol in OMV ter v TIC Velenje. Na dan tekme pa na blagajni Rdeče dvorane, ki se odpre uro in pol pred začetkom tekme. 


Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Na to tekmo smo se dobro pripravljali, vedeli smo kdo so njihovi glavni aduti, to so pivoti, Kukić in Djordjić. Odigrali smo odličen prvi polčas, kjer smo dobro zaustavljali njihove najboljše igralce. Nato pa smo padli, drugi polčas smo začeli v krču in nismo mogli več parirati njihovi fizični moči. V obrambi smo popustili, zgrešili smo preveč odprtih strelov in naredili preveč tehničnih napak. Menim, da je končna razlika prevelika glede na našo prikazano igro. Gre za vrhunsko ekipo, kar so danes tudi pokazali. Glave moramo dvigniti, pred nami je tekma proti Ribnici, nato pa v torek povratna tekma z Benfico. Stopiti moramo skupaj, pokazati dobro energijo in upati na čudež. Vemo kakšne so naše želje in cilji, tako, da se pustimo presenetiti.˝


1/4 finala Lige Evropa, 26. april, 20.45 (Lizbona)
SL BENFICA : RK GORENJE VELENJE 36:29 (16:18)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar (9 obramb), Taletović (3 obrambe), Haseljić (6), Tajnik (4), Pajt (5), Starc, Miklavčič (1), Drobež, Sokolič, Verdinek (3), Šiško (4), Grmšek (2), Jovičić (2), Mlivić, Predović (2), Ravnikar

Prijavi se na e-novice

Prijavi se