Show menu

Z zmago proti Ormožu do novih dveh točk v državnem prvenstvu

19. 4. 2022

Prvo tekmo po reprezentančnem premoru so Velenjčani odigrali v Rdeči dvorani proti ekipi iz Ormoža. Po izenačenem prvem polčasu (17:15) so na koncu tekme rokometaši Gorenja Velenja slavili z rezultatom 36:24. 


Pred domačimi gledalci so velenjski rokometaši v torek, 19. aprila odigrali tekmo 21. kroga Lige NLB. Njihovi prvi nasprotniki po reprezentančnem premoru so bili rokometaši Jeruzalema Ormoža. Po izenačenem prvem polčasu, so ose v drugem delu tekme prednost višale in na koncu slavile z rezultatom 36:24. 


S čvrsto obrambo so Velenjčani ustavili prvi napad Ormožanov. V naslednjem napadu je za prvo vodstvo črno-rumenih poskrbel Matic Verdinek (1:0). V 9. minuti so z zadetkom s črte sedmih metrov gostje povedli za dva zadetka. Rezultat je v 10. minuti izenačil Matic Verdinek. Čvrsta obramba, hiter protinapad in zadetek Ibrahima Haseljića so ose v 18. minuti tekme pripeljale do dveh zadetkov prednosti (9:7). Za najvišje vodstvo velenjskih rokometašev v prven polčasu je v 22. minuti poskrbel Timotej Grmšek (12:8). Na odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 17:15.


Prvi zadetek v drugem polčasu so dosegli Ormožani in zaostanek zmanjšali. Po štirih minutah drugega polčasa so gostje rezultat izenačili (19:19). Zaporedna zadetka Matica Verdinka sta ose v 38. minuti spet pripeljala do treh zadetkov prednosti (22:19). Novo najvišje vodstvo os je v 41. minuti postavil Ibrahim Haseljić in črno-rumeni so povedli za šest (25:19). Petnajst minut pred koncem tekme je Ibrahim Haseljić s svojim četrtim zadetkom prednost povečal na osem (27:19). Do konca tekme so rokometaši Gorenja Velenja prednost višali. Ose so se ustavile pri 36 zadetkih in na koncu slavile z rezultatom 36:24.


Najboljši strelec tekme je bil z osmimi zadetki Matic Verdinek, ki je bil izbran za igralca tekme. 


Varovance Zorana Jovičića čaka naslednja tekma v petek, 22. aprila proti RD LL Grosist Slovan. Po tekmi 22. kroga Lige NLB pa se ose odpravljajo na gostovanje v Lizbono, kjer se bodo na prvi tekmi četrtine finala Lige Evropa pomerili z S.L. Benfica. 


Matic Verdinek, RK Gorenje Velenje
˝Tekma je bila na začetku zelo izenačena. V prvem polčasu nismo dali svojega maksimuma ne v napadu ne v obrambi in Orož nam je vseh trideset minut dihal za ovratnik. Ekipi bi čestital za drugi polčas. Pokazali smo dobro igro, po rezultatu se vidi, da smo imeli v drugem delu tekme hiter pretok žoge in dosegali lahke zadetke. Kar smo prikazali v drugem polčasu je naša igra, ki nas krasi od lanskega leta. Še enkrat iskrene čestitke vsem.˝


21. krog Liga NLB, 19. april, 18.00 (Rdeča dvorana)
RK GORENJE VELENJE : RK JERUZALEM ORMOŽ 36:24 (17:15)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar (4 obrambe), Taletović (8 obramb), Haseljić (5), Tajnik (4), Pajt (1), Starc, Miklavčič (1), Drobež (2), Sokolič (3), Verdinek (8), Šiško (4), Grmšek (1), Jovičić (1), Mlivić (1), Predović (3), Ravnikar (1)


Prijavi se na e-novice

Prijavi se