Show menu

Pomembna zmaga v Kopru

2. 4. 2022

Rokometaši Gorenja Velenja so v 20. krogu Lige NLB gostovali pri trenutno šesto uvrščeni ekipi RD Koper. Po napetih šestdesetih minutah so se zmage z rezultatom 33:28 veselili Velenjčani. 


Pred odhodom v Francijo na povratno tekmo osmine finala Lige Evropa, so velenjske ose v soboto, 2. aprila odigrale tekmo državnega prvenstva. V 20. krogu Lige NLB so se pomerile z ekipo RD Koper in slavile z rezultatom 33:28. 


Prvi zadetek na tekmi so dosegli domačini in v 2. minuti srečanja povedli z 1:0. Koprčani so v naslednji minuti povedli z dvema zadetkoma. Domen Tajnik je bil strelec prvega zadetka za Velenjčane na tekmi 20. kroga in prednost domačinov zmanjšal (2:1). Prvo izenačenje na tekmi je v 6. minuti postavil Domen Tajnik (3:3). Prvo vodstvo na tekmi so črno-rumeni dosegli v 10. minuti tekme z zadetkom Matica Verdinka. V 12. minuti je Jernej Drobež povečal prednost na +3. Dve minuti kasneje pa so Koprčani rezultat izenačili. Vse do 25. minute so Velenjčani vodili z minimalno prednostjo. Pet minut pred koncem polčasa je prednost +2 postavil Branko Predović. Z zadetkom Tilna Sokoliča sta ekipi na odmor odšli pri rezultatu 13:18 v korist gostov. 


Drugi polčas so z zadetkom odprli Koprčani. Največjo prednost na tekmi je v 40. minuti izenačil Matic Verdinek (20:25). V 48. minuti so se domačini približali na tri zadetke zaostanka. Sodnika sta minuto kasneje, zaradi grobega prekrška v napadu, rdeč karton dosodila Branku Predoviću. Sedem minut pred koncem tekme so Koprčani zaostajali le za dva zadetka(27:29). Zaporedna zadetka Pajta in Sokoliča sta prednost Velenjčanov v 56. minuti zopet povečala na štiri (27:31). Končni rezultat 28:33 je s svojim prvim zadetkom na tekmi postavil Ibrahim Haseljić


Razpoloženi Aljaž Panjtar je zbral trinajst obramb. Med strelci pa sta bila najbolj učinkovita Pajt z devetimi in Sokolič s sedmimi zadetki. Po zmagi v Kopru se rokometaši Gorenja Velenja z devetindvajsetimi točkami nahajajo na tretjem mestu na lestvici lige NLB in za drugouvrščenimi Trebanjci zaostajajo za dve točki. 


Naslednja tekma čaka varovance Zorana Jovičića v torek, 5. aprila v Franciji, ko se bodo na povratni tekmi osmine finala Lige Evropa pomerili z USAM Nimes Gard. Tekma bo na sporedu ob 20.45 v neposrednem prenosu na Arena Sport. 


Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja:"Gostovanje v Kopru je zelo zahtevno. Vedeli smo, kaj nas čaka, saj gre za zelo kakovostno ekipo. Odigrali smo na zelo dobri ravni, kar je zadostovalo, da smo zasluženo zmagali."

20. krog Liga NLB, 2. april, 19.00 (Arena Bonifika)

RD KOPER : RK GORENJE VELENJE 28:33 (13:18)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar (13 obramb), Taletović, Haseljić (1), Tajnik (2), Pajt (9), Starc, Miklavčič (3), Drobež (1), Sokolič (7), Verdinek (3), Šiško (1), Grmšek (2), Jovičić (2), Mlivić, Predović (2), Ravnikar

Prijavi se na e-novice

Prijavi se