Show menu

V Francijo s sedmimi zadetki prednosti

29. 3. 2022

Velenjčani so na prvi tekmi osmine finala Lige Evropa slavili proti favorizirani francoski ekipi Nimes Gard. Z zmago z rezultatom 29:22 so si varovanci Zorana Jovičića priborili sedem zadetkov prednosti pred drugo tekmo osmine finala. 


Polna Rdeča dvorana je pričarala vzdušje kot se za evropsko tekmo spodobi. Glasni navijači so bili veter v hrbet velenjskim rokometašem, ki so po šestdesetih minutah tekme slavili proti francoskemu Nimes Gardu z rezultatom 29:22. 


Tekmo so odprli gostje in povedli z 1:0. Rezultat je z zadetkom s črte sedmih metrov v 2. minuti izenačil Kenan Pajt. Do prvega vodstva je ose pripeljal Matic Verdinek v 8. minuti tekme (4:3), dve minuti kasneje pa poskrbel za prvo vodstvo z dvema zadetkoma (6:4). Dva zaporedna zadetka Ibrahima Haseljića sta črno-rumene po prvi četrtini tekme popeljala na +3 (9:6). Na odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 15:12 v korist domačinov. 


Drugi polčas so s tremi zaporednimi zadetki odprli Velenjčani in prednost v 38. minuti povečali na šest (18:12). Varovanci Zorana Jovičića niso popuščali. Najvišjo prednost na tekmi (+9) so dosegli v 48. minuti z zadetkom Tilna Sokoliča. Francozi so prednost do konca tekme uspeli zmanjšati za dva zadetka. Prva tekma osmine finala se je končala z rezultatom 29:22 v korist Velenjčanov. 


Najboljši igralec tekme je bil s šestnajstimi obrambami Aljaž Panjtar. Pri strelcih je bil razpoložen Domen Tajnik, ki je mrežo nasprotnikov zatresel šestkrat, s petimi zadetki so mu sledili Ibrahim Haseljić, Tilen Sokolič in Matic Verdinek. 


Povratna tekma osmine finala Lige Evropa bo na sporedu čez en teden v Franciji. Pred tem pa ose v soboto, 2. aprila čaka tekma 20. kroga Lige NLB proti RD Koper. 


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja
˝Danes smo odigrali prvi polčas osmine finala Lige Evropa. Rezultat je dober, ampak še vedno vse ostaja odprto. Naslednji teden nas čaka povratna tekma. Za nas je ta tekma velika izkušnja, odigrali smo nad pričakovanji. Čez en teden nas čaka težka tekma v Franciji na katero se moramo dobro pripraviti.˝


Matic Verdinek, igralec Gorenja Velenja
˝Danes smo prikazali dobro igro v obrambi. Čestitam soigralcem za borbo, ki smo jo prikazali na igrišču. Ta tekma je prvi polčas osmine finala, čaka nas veliko težja tekma v Franciji. Zavedamo se, da se bomo morali na drugo tekmo dobro pripraviti in jo odigrati bolje kot to danes.˝


1.tekma 1/8 finala Lige Evropa, 29. marec, 18.45 (Rdeča dvorana)
RK GORENJE VELENJE : USAM NIMES GARD 29:22 (15:12)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar (16 obramb), Taletović, Haseljić (5), Tajnik (6), Pajt (1), Starc, Miklavčič, Drobež (1), Sokolič (5), Verdinek (5), Šiško (2), Grmšek (3), Jovičić (1), Mlivić, Predović, Ravnikar


Prijavi se na e-novice

Prijavi se