Show menu

Na sporedu prva tekma osmine finala Lige Evropa

27. 3. 2022

Pred velenjskimi rokometaši je prva tekma osmine finala Lige Evropa, ki bo na sporedu v torek, 29. marca ob 18.45 v Rdeči dvorani. Napredovanje med najboljših šestnajst ekip in boj v izločilnih bojih so si varovanci Zorana Jovičića zagotovili s četrtim mestom v skupini C. 


Rokometaši Gorenja Velenja so v zadnjem krogu skupinskega dela Lige Evropa na Švedskem najprej slavili zmago, po zmagi Francozov nad Španci pa še napredovanje v izločilne boje. V osmini finala se bodo Velenjčani pomerili s francosko ekipo USAM Nimes Gard. 


Ekipa USAM Nimes Gard se je med top 16 uvrstila kot vodilna ekipa skupine D. Poleg njih so v skupini D igrali še makedonski Eurofarm Pelister, švicarski Kadetten Schaffhausen, portugalski Sporting, grški AEK in madžarska Tatabanya. V desetih tekmah so francozi zabeležili pet zmag, tri poraze in dva neodločena izida, ter z dvanajstimi točkami zasedli 1. mesto skupine.


Nasprotniki Gorenja Velenja v osmini finala Lige Evropa igrajo v prvi francoski ligi in trenutno zasedajo 9. mesto na lestvici. V sezoni 2020/21 je barve Nimesa branil tudi Vid Kavtičnik, ki je v RK Gorenje Velenje igral med leti 1995 in 2005.


Vstopnice po ceni 5 €, so na voljo na mojekarte.si in na vseh bencinskih servisih Petrol in OMV ter v TIC Velenje. Na dan tekme pa na blagajni Rdeče dvorane, ki se odpre uro in pol pred začetkom tekme. 


Ibrahim Haseljić, rokometaš Gorenja Velenja
˝V torek igramo prvo tekmo osmine finala proti ekipi Nimes-a, ki je imela v skupinskem delu evropske lige odlične predstave. Kot vedno je naš cilj zmaga. Želimo si doseči rezultat, ki nam bo dal samozavest za drugo tekmo osmine finala. Za nas je ta tekma zelo pomembna, saj si želimo v Ligi Evropa narediti še en korak naprej. Vse navijače vabim na tekmo, da napolnijo Rdečo dvorano in nam dajo veter v hrbet pri uresničitvi našega cilja.˝

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja
˝Uvrstitev v naslednji krog Lige Evropa je za nas velika nagrada. Začeli smo s pripravami na prvo tekmo osmine finala, na katero se želimo čim bolje pripraviti. Želim, da na tekmi pokažemo svoj maksimum in od prve minute igramo na zmago.˝

1. tekma 1/8 finala Lige Evropa, 29. marec, 18.45 (Rdeča dvorana)
RK GORENJE VELENJE : USAM NIMES GARD


Prijavi se na e-novice

Prijavi se