Show menu

Velenjčani na zaključnem turnirju Pokala Slovenije

22. 3. 2022

Velenjski rokometaši so se v dvorani OŠ Stična veselili zmage proti RK Sviš Ivančna Gorica z rezultatom 32:25 in slavili uvrstitev na zaključni turnir Pokala Slovenije. 


Rokometaši Gorenja Velenja so se v torek, 22. marca odpravili na prvo tekmo po reprezentančnem premoru. V četrtfinalu Pokala Slovenije so varovanci Zorana Jovičića gostovali pri RK Sviš Ivančna Gorica. 


Domačini so z zadetkom odprli tekmo in povedli z 1:0. Z zadetkom Kenana Pajta so Velenjčani v 2. minuti tekme izenačili. V isti minuti so rokometaši Gorenja Velenja prvič na tekmi povedli (1:2). Jernej Drobež je s svojim prvim zadetkom na tekmi prednost povečal na dva v 5. minuti (2:4). Novo največjo prednost na tekmi (+3) je v 18. minuti postavil Ibrahim Haseljić (6:9). Domačini niso popustili, v 22. minuti so se približali na zadetek zaostanka (9:10). Črno-rumeni so prednost spet povečali na +3 v 25. minuti z zadetkom Eneja Slatinka Jovičića (11:14). Ekipa Sviša se je do konca prvega polčasa zopet približala in ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 14:15.


Drugi polčas so ose odprle s štirimi zaporednimi zadetki (14:19). Timotej Grmšek je v 38. minuti postavil novo najvišjo prednost velenjskih rokometašev na tekmi (15:20). Petnajst minut pred koncem tekme so Velenjčani z zadetkom Domna Tajnika vodili z rezultatom 19:23. Zbrano so odigrali varovanci Zorana Jovičića vse do zadnje sekunde tekme in na koncu slavili z rezultatom 32:25.


Z zmago na tekmi četrtine finala proti Svišu so Velenjčani postali prva ekipa, ki se je uvrstila na zaključni turnir Pokala Slovenije. 


Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja
“Tekma proti Svišu je bila prva po reprezentančnem premoru, ki nam je zelo prav prišel. Odpočili smo si pred nadaljevanjem sezone. Zavedali smo se pomembnosti tekme, zato smo jo vzeli zelo resno. Tekmo smo dobro odprli, proti koncu prvega polčasa pa smo zgrešili preveč stoodstotnih priložnosti. To smo v drugem polčasu popravili in naredili razliko, ki smo jo držali vse do konca tekme. Hvala našim zvestim navijačem za bučno podporo s tribun.˝


¼ finale Pokal Slovenije, 22. marec, 19.00 (Dvorana OŠ Stična)
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK GORENJE VELENJE 25:32 (14:15)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar (3 obrambe), Taletović (4 obrambe), Haseljić (3), Tajnik (2), Pajt (9), Starc, Miklavčič (1), Drobež (1), Sokolič (1), Verdinek (4), Šiško (1), Grmšek (4), Jovičić (3), Mlivić, Predović (3), Ravnikar


Prijavi se na e-novice

Prijavi se