Show menu

Nova zmaga Velenjčanov v državnem prvenstvu

12. 3. 2022

V 18. krogu Lige NLB so rokometaši Gorenja Velenja gostovali pri RK Maribor Branik. Na zadnjem gostovanju pred reprezentančnim premorom so Velenjčani slavili z rezultatom 24:32. 


Na gostovanje v Maribor so se Velenjčani odpravili brez prvega vratarja ekipe Aljaža Panjtarja, ki je zaradi bolezni moral ostati doma. Vseh šestdeset minut so niti v svojih rokah držale ose, ki so se na koncu veselile novih dveh točk v državnem prvenstvu. 


Prvi napad na tekmi je pripadel domačinom. Po obrambi Emirja Taletovića je prvi zadetek za ose dosegel Kenan Pajt in Velenjčani so povedli z 1:0. Prednost dveh zadetkov so črno-rumeni dosegli v 4. minuti ob zadetku Domna Tajnika. V nadaljevanju tekme smo spremljali izenačen boj. Mariborčani so prvič povedli v 16. minuti tekme (6:5). Dva zaporedna zadetka Ibrahima Haseljića sta ose v 23. minuti pripeljala do trenutno najvišje prednosti na tekmi (8:11). V zadnji minuti prvega polčasa je Enej Slatinek Jovičić zadel za 9:14 in Velenjčani so na odmor odšli s petimi zadetki prednosti.


Timotej Grmšek je z zadetkom odprl drugi polčas in ose so povedla s 15:9. Pet zaporednih zadetkov Matica Verdinka je Velenjčane v 36. minuti popeljalo do vodstva z desetimi goli (10:20). Branko Predović je v 40. minuti povečal prednost na enajst zadetkov. Največjo prednost na tekmi so Velenjčani dosegli v 45. minuti, ko so z zadetkom Petra Šiška povedli s petnajstimi goli. Štiri minute pred koncem tekme so domačini zaostanek zmanjšali na sedem golov. Zadnji zadetek na tekmi je dosegel Enej Slatinek Jovičić in postavil rezultat 24:32. Po izteku igralnega časa je Emir Taletović ubranil strel s sedmih metrov in ohranil končni rezultat 24:32.


Najboljši strelec tekme je bil z osmimi zadetki Kenan Pajt. V vratih je bil odličen Emir Taletović, ki je bil z enajstimi obrambami izbran za igralca tekme. Velenjčani se trenutno s petindvajsetimi točkami in s tekmo manj, nahajajo na četrtem mestu lestvice Lige NLB.


Pred rokometaši je reprezentančni premor, ki bo trajal od 13. do 20. marca. Nato pa čakajo varovance Zorana Jovičića še tri pomembne tekme v mesecu marcu. Najprej tekma četrtine finala Pokala Slovenije (22.03.) proti RK Sviš Ivančna Gorica, nato tekma 19. kroga Lige NLB (25.03.) proti RD Herz Šmartno in za konec meseca še prva tekma osmine finala Lige Evropa (29.03.) proti USAM Nimes Gard.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja
“Odigrali smo zelo kvalitetno tekmo. V vseh pogledih. Kvalitetna obramba in discipliniran napad. V prvem polčasu smo zgrešili nekaj čistih priložnosti, a smo z dobro obrambo to nadomestili. V drugem delu smo nadaljevali z dobro igro in zasluženo povedli z višjo prednostjo. Vesel sem, da so priložnost dobili tudi mlajši igralci.”


18. krog Lige NLB, 12. marec, 19.00 (Dvorana Lukna, Maribor)
RK MARIBOR BRANIK : RK GORENJE VELENJE 24:32 (9:14)
RK GORENJE VELENJE:
Verboten, Taletović (11 obramb), Haseljić (2), Tajnik (2), Pajt (8), Velić, Starc (1), Miklavčič, Drobež, Sokolič (4), Verdinek (6), Šiško (1), Grmšek (4), Jovičić (2), Mlivić, Predović (2)


Prijavi se na e-novice

Prijavi se